L'ICL Manresa deixa escapar una altra oportunitat i s'ho jugarà tot a una carta (86-74)

El Melilla ha estat aquest diumenge superior al quadre bagenc

El Melilla ha estat molt superior a l'ICL Manresa en el quart partit
El Melilla ha estat molt superior a l'ICL Manresa en el quart partit | FEB
Redacció
10 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:37h
L'ascens a la lliga ACB es decidirà al límit. L'ICL Manresa tampoc no ha aprofitat la segona oportunitat i s'ho jugarà tot en quaranta minuts davant el Melilla. Aquesta matinal, els nord-africans han estat netament superiors i han dominat de principi a fi. Els manresans s'han acostat en diverses ocasions però no han estat capaços de posar la por al cos al seu rival quan n'han tingut ocasió. Nacho Martín i Lluís Costa han estat massa sols. Dimarts, a dos quarts de nou es jugarà el partit decisiu. Vist el play-off en conjunt potser és la situació més justa possible. 

Jokubas Gintvainis ha estat la novetat al cinc inicial de l'ICL Manresa. La resta han estat els habituals Gabriel Iffe Lundberg, Noah Alleb, Jordi Trias i Nacho Martín. El Melilla ha repetit quintet amb Dani Rodríguez, Edu Durán, Mamadou Samb, Pablo Almazán i Fran Guerra. El partit ha començat de la pitjor de les formes per a l'ICL Manresa. Els melillencs han sortit amb ganes de menjar-se el rival i s'han avançat amb un preocupant 12-0 (minut 3). El seu índex d'encert era molt alt. Quan en atac els bagencs erraven els seus tirs el rebot se'l quedaven els de casa. Ocampo no ha esperat més a reunir els seus jugadors. Les consignes del gallec han estat d'allò més eficaces. Els jugadors manresans han defensat millor. El rebot canviava de bàndol. I els tirs de l'ICL Manresa començaven a entrar. Un 0-8 acostava el marcador a uns paràmetres més normals en una sèrie com aquesta. Un triple de Miki Servera treia l'angoixa als d'Alcoba i els permetia mantenir el domini al tram final del primer quart. Els intents del quadre bagenc permetien que la distància fos salvable. Un triple de Guillem Jou al límit era un argument molt esperançador (26-21, minut 10). Costa acostava més el seu equip. Però Diego Kapellan apareixia amb el seva arma preferida: el triple. Una personal de Fall sobre Sakho acabava amb una tècnica a la banqueta local. L'ICL Manresa perdia una bona ocasió errant dos dels tres tirs lliures. La possessió posterior acabava amb pèrdua de pilota manresana i un nou triple d'Almazán (35-29, minut 14). Als d'Ocanpo els tocava aixecar-se. Des de la defensa s'han sustentat per sumar un 0-6 a favor i obligar Alcoba a aturar el partit. Kapellan ha tornat a ser la solució als mals del seu equip. Després, Martín era capaç de sumar, amb una bona cistella, i de restar amb una personal antiesportiva. Pel Melilla, Samb aguantava el seu equip amb dos triples gairebé seguits (49-41, descans). 

Els pivots han estat els protagonistes a la tornada dels vestidors. Martín i Trias, per a l'ICL Manresa i Samb i Guerra pel Melilla. Aquesta dinàmica era favorable als melillencs. Duran feia saltar les alarmes. Allen replicava. Els tres punts del nord-americà no tenien continuïtat i un preocupat Ocampo decidia intervenir (61-52, minut 24). Eren moments molt delicats per als manresans. Del 63-52 i possessió local s'ha passat a un 65-61 que ho deixava tot obert de cara al quart període. El marcador no es movia. Fins que Guerra ha anotat passats dos minuts. Algunes decisions arbitrals eren controvertides sense que això espatllés la bona tasca que havien fet fins llavors. Ni que fos decisiu. Els tirs lliures permetien viure l'ICL Manresa (67-64, minut 35). Trias cometia una personal amb l'afegitó d'una tècnica a la banqueta. Costa ho compensava al següent atac amb un triple vital. Rodríguez ha assumit la responsabilitat del seu equip amb vuit punts seguits. Ha estat l'estocada definitiva. Els a bagencs anaven ja a la desesperada. Fins i tot, erraven tirs que durant tota la temporada. Al Melilla només li calia conservar la renda que tenia a favor. I ho han aconseguit sense patir massa. El 86-74 provocarà un darrer capítol dimarts vinent a Manresa. 
Arxivat a