L'ICL Manresa desaprofita la primera opció per pujar (78-74)

Els bagencs guanyaven de deu al Melilla al darrer quart i acaben perdent a la pròrroga

L'ICL Manresa no ha pogut amb el Melilla en el tercer partit de la sèrie
L'ICL Manresa no ha pogut amb el Melilla en el tercer partit de la sèrie | J. Alberch
08 de juny del 2018
Actualitzat a les 23:28h
El tercer partit dels play-off d'ascens no ha estat el definitiu. ICL Manresa i Melilla han ofert 45 minuts més dignes de dos equips que lluiten al límit. Els manresans semblaven tenir-ho al sarró quan guanyaven 44-54 al darrer quart. Però no ho han sabut conservar. Els d'Alejandro Alcabo ha reaccionat com herois i s'han apuntat el primer punts al seu compte particular. L'ascens de l'ICL Manresa haurà d'esperar. Com a mínim, dos dies.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Noah Allen, Jordi Trias i Nacho Martín han afrontat l'inici de partit. El Melilla ha respost amb Dani Rodríguez, Edu Duran, Mamadou Samb, Pablo Almazán i Fran Guerra. Els locals han sortit amb més grapa i han obert un primer forat (5-0) davant l'absència de tirs còmodes i rebot de l'ICL Manresa. Trias i Costa han repetit la combinació de partits anteriors amb els papers canviats. En aquesta ocasió ha estat el gironí qui ha anotat els primers punts del seu equip. Veure fora el zero del seu caseller ha animat els manresans que han començat a defensar millor. Els atacs, en canvi seguien sent dificultosos. L'equip bagenc no podia sumar amb continuïtat. Aquesta circumstància l'han aprofitat els melillencs per escapar-se al marcador i provocar el primer temps mort d'Ocampo (11-4, minut 5). Poc a poc. L'ICL Manresa ha reaccionat. Amb més o menys encert, la lluita era el camí a seguir. Tot i una contra desaprofitada per Sakho els manresans anaven descomptant el seu desavantatge. El parcial ha arribat a ser de 2-10. Per primer cop, l'ICL Manresa es posava per endavant (13-14, minut 8). Alcoba era qui ara demanava temps mort. El tècnic local feia entrar Diego ‘malson' Kapellan. El canadenc ha estat molt pressionat i ha rebut el missatge que llançar avui no seria tan fàcil. El marcador ha estat immòbil més de tres minuts. Javier Lucas trencava la sequera. Els següents quatre atacs han comportat un canvi en l'equip que dominava el marcador. Ha estat un petit oasi dins un quart molt erràtic per ambdues bandes. D'aquest escenari n'ha sortit beneficiat el Melilla. Al descans, vencien els de casa 27-25.

Guerra ha començat fent mal al començar la segona part. El pivot ha sumat set punts gairebé seguits. Kapellan s'hi afegia amb un triple marca de la casa (39-31, minut 25). L'ICL Manresa no ha permès que la situació es descontrolés més. I ha repetit una història molt vista en aquesta eliminatòria. Qui perdia s'aixecava. Primer els pivots Martín i Trias i després Costa amb el segon triple de l'equip igualaven el marcador (44-44, minut, 29). Muñoz ha avançat, de nou, els bagencs. Martín també sumava de tres i situava un bon 45-49 a manca dels darrers deu minuts. Gintvainis ha volgut resoldre-ho només començar el quart definitiu. Cinc punts seguits del lituà posaven una màxima de nou punts a favor dels d'Ocampo (45-54, minut 31). Estava ben encarat però vistos els antecedents no es podia cantar victòria al cantó de l'ICL Manresa. Com després s'ha demostrat malgrat que el Melilla les veia quadrades. Ocampo, per evitar un relaxament dels seus, ha demanat temps mort amb 52-59. Els seixanta segons han servit més al Melilla que a l'ICL Manresa. Tres pilotes perdudes han rescatat al s nord-africans quan tenien l'aigua al coll (60-62, minut 38). El triple posterior de Muñoz era or. Kapellan ha replicat i amb cinc punts seguits empatava a 65 quan quedava poc més d'un minut. El marcador ja no s'ha mogut malgrat que Kapellan ha pogut fer guanyar els seus. S'havia de viure la segona pròrroga dels play-off.

El temps extra ha començat amb tres punts de Costa. Kapellan constatava de dos. Però la iniciativa corresponia a l'ICL Manresa per molt poc. Tan poc que el resultat es podia capgirar en qualsevol moment. I això és el què ha fet Almazán (73-72, minut 43). Martín empatava de tir lliure. De nou Almazán castigava el cèrcol bagenc. Aquest cop de tres a manca d'1:01. Muñoz no ha estat encertat en la jugada que hagués pogut ser l'empat. Filip Djuran només ha transformat un tir lliure. Trias, també. Els bagencs han optat per defensar però han comès falta quan quedaven deu segons. El punt sumat per Rodríguez ha sentenciat el partit. 78-74. L'ascens haurà d'esperar.

Diumenge, a les dotze del migdia es jugarà el quart partit de la sèrie. També amb pantalla gegant al Nou Congost.