Santpedor engega la seva Festa Major amb 54 penyes inscrites

El pregó institucional d'Albert Estiarte, l'infantil i la cercavila d'entrada a la plaça gran de les penyes, protagonistes de l'arrancada de la festa

Les penyes són l'ànima de la Festa Major de Santpedor
Les penyes són l'ànima de la Festa Major de Santpedor | Emili Giró
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:47h
Santpedor ja s'ha vestit de festa. Aquest dijous, les 54 penyes inscrites a participar de la Festa Major ja han ocupat el recinte de penyes on durant 4 dies es trobaran en dinars i activitats. La festa major de Santpedor es presenta amb un programa estable on repeteixen les darreres propostes de l'any passat: la festa holy i el tobogan aquàtic i amb més de mig centenar d'activitats.

Així, aquest dijous ja hi ha els primers actes. Se celebra la 5a edició de l'Empartxada a la plaça Catalunya amb l'actuació dels bous de foc, una botifarrada, el vídeo promocional de la Festa Major, l'assaig del Flashmob pel pregó i el concert del grup Septimo A. Però demà divendres és el tret de sortia institucional. El pregó infantil a les 17:30h a càrrec del consell dels Infants i l'institucional a les 20h a la Capella de Sant Andreu amb Albert Estiarte, adjunt a la direcció general d'Althaia i metges de les seleccions de waterpolo. Arrancada la Festa Major serà el torn de l'entrada de penyes i colles a plaça. Enguany s'ha arribat a una xifra rècord de penyes inscrites amb un total de 54 penyes registrades que suposen prop de 1.600 persones. A la plaça hi haurà les actuacions de Castellers de Santpedor amb el castell de penyes, la ballada de la colla bastonera Picarols, la Colla Gegantera i l'actuació dels Bous de Foc, acompanyats tots ells per la Banda de Festa major de Músics de Santpedor. La 5a Flashmob i la 3a Encassacada del Timbaler seran la prèvia a la música a Cal Llovet amb dues actuacions: Mike Platinas per posar els sons de la festa dels 80 que organitza la Boite Lennon i el Concert de Porto Bello, guanyadors del premi Enderrock a grup revelació de l'any passat.

Dissabte, les piscines municipals s'obren al públic amb entrada gratuïta. Una tradició que no es trenca. Les entitats prenen protagonisme amb diferents activitats el cap de setmana. Dissabte, se celebra el 18 torneig de petanca pel matí a la zona esportiva, l'Escola de Música de Santpedor fa concerts matí i tarda al Convent de Sant Francesc, i Sport Centre que enguany celebra 25 anys fa una mostra d'activitats a la plaça Gran a la tarda. També és la jornada on les penyes fan el concurs de paelles al sol i una gimcana dintre el recinte amb programació especial de Ràdio Santpedor en directe i l'actuació de la xaranga Kriptonita. Per la tarda, fins a tres propostes: concert amb l'orquestra Meravella a cal Llovet, espectacle infantil al costat del Convent i vaquetes a la plaça del Sindicat. Pel vespre la música torna a agafar protagonisme amb l'actuació dels 4Cat a la plaça de la Font, el ball amb l'orquestra Meravella, la cercavila nocturna i el concert amb Pachucos.

Diumenge al matí és el moment central amb la matinal de cultura popular i la participació de Bastoners, Colla Sardanista Aires d'Or, els castellers de santpedor, els Bous de Foc i els Geganters i Grallers de Santpedor. Abans hi haurà les matines i caldo, el Santpedrin i l'esmorzar i vaquetes. És precisament diumenge quan es re0peteix per segon any consecutiu la Festa Holy a les 5 de la tarda que tan bona acollida va tenir l'any passat. Sardanes, espectacle infantil, Vaquetes i concert amb Annaïs Vila, al Convent, tanquen el programa de tarda per donar pas als sopars de festa major amb els nens en un espai i les penyes en un altre. L'orquestra Nova Saturn i Band de Rock amenitzaran la nit del diumenge.

I tancaran els actes de festa major, dilluns, un programa d'actes amb els més menuts de protagonistes. Al migdia tindran festa infantil i de l'escuma amb Jaume Barri i  en ben dinat Tobogan Aquàtic. Al recinte de penyes un Dinar Trinxat i al vespre per cloure la festa , botifarrada popular, concert amb el grup Sèlia i havaneres amb Barcarola i Rom Cremat. Serà el moment en què se sabrà la Penya guanyadora de la Festa Major i se li traurà la casaca al Timbaler posant punt i final als actes.

Programa de la Festa Major
Arxivat a