El Consell d'Infants de Manresa celebra el seu darrer plenari del curs

El Consell d'Infants de Manresa, amb l'alcalde i diversos regidors
El Consell d'Infants de Manresa, amb l'alcalde i diversos regidors | AjM
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:37h
El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa va acollir dimecres a la tarda l'últim plenari del Consell d'Infants de Manresa del curs escolar 2017-2018. El Consell d'Infants és un espai de participació per a nens i nenes amb l'objectiu d'expressar les seves idees i proposar accions que ajudin a millorar la ciutat.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent i diversos regidors de totes les àrees. Durant la jornada, els alumnes van anar plantejant preguntes i propostes als regidors de l'equip de govern, i aquests van respondre a les seves qüestions. En l'acte es va posar de relleu alguns dels temes que preocupen més els infants, en àmbits com l'educació, el medi ambient, les noves tecnologies, o el lleure i la cultura.

A tall d'exemple, en l'àmbit educació, els infants van parlar de la necessitat d'ajudes per perquè tots els alumnes puguin realitzar activitats extraescolars; en l' àmbit de les noves tecnologies, van demanar que hi hagi un espai pensat únicament per als videojocs; en l'àmbit de violència i seguretat, van argumentar que calia posar més il·luminació als comerços i carrers; i en l'àmbit de participació ciutadana, van manifestar la seva voluntat de participar en les consultes que es facin a la ciutat.

Els regidors, que van argumentar cada una de les propostes i qüestions, van voler agrair la feina feta durant aquest curs per part del Consell i la implicació de tots els infants.

L'acte va concloure amb les paraules de l'alcalde, Valentí Junyent, qui va valorar positivament tots els plantejaments i idees que s'han fet, perquè d'aquesta manera, poden contribuir a millorar la ciutat a través dels seus coneixements i inquietuds.  Seguidament, va lliurar als alumnes un obsequi que consistia en una llibreta, una guia de la ciutat i un pin.