Trias, un directiu del CEB Navarcles i el CB Vilatorrada, premiats a la Festa del Bàsquet Català

L'acte d'entrega dels guardons, on també s’hi troben els auxiliars bagencs Jordi Vall i Jordi Salud, tindrà lloc el dissabte 30 de juny a l'Espai Endesa de Barcelona

Jordi Trias, de l'ICL Manresa, serà un dels guardonats en la Festa del Bàsquet Català 2018
Jordi Trias, de l'ICL Manresa, serà un dels guardonats en la Festa del Bàsquet Català 2018 | Bàsquet Manresa
07 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:39h
La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ja ha fet públics els noms dels guardonats de la Festa del Bàsquet Català 2018, un esdeveniment en el qual es lliuren distincions, guardons, medalles i reconeixements a entitats i persones diverses que tinguin relació amb el món basquetbolístic del país. Enguany, la cerimònia d'entrega tindrà lloc el dissabte 30 de juny a l'Espai Endesa de Barcelona, i estarà conduïda per la periodista Ana Boadas i l'humorista i actor Fermí Fernàndez.

D'entre els premiats, també n'hi ha que tenen relació directa amb la comarca del Bages. És el cas, per exemple, de l'aler-pivot Jordi Trias, que des de d'aquesta temporada forma part del planter de l'ICL Manresa. De fet, el gironí ha estat una de les peces claus en els bons resultats del club de la capital del Bages, que  aquest divendres tindrà la primera oportunitat per tornar a l'ACB. Trias, que va ser el jugador més ben valorat de la LEB Or en la temporada 2016-2017 i que ha passat per equips com el FC Barcelona, la Penya, el València o el Múrcia, rebrà, durant la Festa del Bàsquet Català, el trofeu MVP a Millor jugador català en competicions d'àmbit estatal.

Una altra de les empremtes bagenques que tindrà el certamen serà la de Miquel López Castellanas, el directiu del Club Escola de Bàsquet (CEB) Navarcles, que rebrà una de les setze medalles d'argent de la Federació. De fet, aquest passat diumenge, l'equip masculí sub-21 va proclamar-se campió de la categoria en nivell A-2 després d'imposar-se al Nou Barris. En aquest sentit, el club navarclí també s'endurà la distinció especial FCBQ  per la seva col·laboració en l'organització dels Campionats de Catalunya de la temporada 2017-2018.

La Federació també reconeixerà els equips campions de les respectives categories, entre els quals s'hi troba el CB Vilatorrada, campió de Segona Catalana en categoria Masculina.
Finalment, de les catorze medalles d'argent que s'atorgaran a àrbitres, auxiliars de taula i tècnics arbitrals, una anirà per l'auxiliar santjoanenc Jordi Vall i una altra pel també auxiliar d'Artés Jordi Salud.

La llista de premiats, però, no està complerta. Encara falta definir quins equips s'enduran els diplomes per haver-se proclamat campions o per haver assolit un ascens de categoria sènior durant aquesta temporada. Els noms es faran públics quan acabin les competicions.