L'Ajuntament aprova el projecte per renovar el parc infantil de la plaça Espanya

Parc infantil de la Plaça Espanya
Parc infantil de la Plaça Espanya | AjM
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:52h
La Junta de Govern de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat el projecte per renovar el parc infantil de la plaça Espanya que es preveu s'iniciï a partir de la tardor amb un pressupost de 100.451 euros (IVA Inclòs). Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Millora de l'Espai Públic 2018 que impulsa la regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, que enguany farà una inversió global de prop d'un mili& oacute; d'euros adreçat a millorar calçades, voreres i accessibilitat i, per primera vegada, també parcs infantils.  

L'actuació a la plaça Espanya té l'objectiu de renovar un espai que es va instal·lar a principis dels anys 90 i que ha quedat obsolet. La proposta de renovació se centra en la millora de l'àmbit de més antiguitat -elements instal·lats l'any 1992- mantenint l'àrea de joc i els elements que s'hi van instal·lar l'any 2013, però amb una remodelació d'aquest darrer espai per adaptar-lo millor als recorreguts de vianants.

El projecte preveu la instal·lació d'una nova àrea de joc, amb una única estructura modular multifuncional que combina un gran nombre d'activitats, la qual cosa ha de permetre diferents tipus de reptes als infants i també el joc inclusiu.

La proposta planteja la substitució del paviment existent, molt compactat, per un nou paviment granular, més adaptat a les activitats del joc infantil. Amb la finalitat de garantir la correcta accessibilitat del joc infantil, en una zona molt concreta es preveu la instal·lació de cautxú de 4 cm. de gruix sobre la base de formigó. Finalment, també es preveu l'aportació de sauló, i la seva compactació, per a la resta de paviment granular de la part interior de la plaça amb la finalitat de recuperar la rasant original d'aquest paviment.

El projecte inclou la renovació dels bancs existents, la millora d'una part de l'espai verd (arbustiva i plantes) i la reordenació dels bancs de formigó per ajustar-los a la nova delimitació de l'àrea de joc gran.

L'octubre passat, l'Ajuntament de Manresa ja va fer una actuació prèvia a la plaça que va consistir en la retirada dels jocs malmesos i la instal·lació de tres elements nous: un gronxador doble (amb una cadira plana i una cadira adaptada) i dues molles.