Treballadors de l'Ajuntament de Sant Joan reclamen més reconeixement al govern municipal

Han demanat una reunió urgent perquè entenen que una convocatòria oberta per a places d'administratiu del consistori es podia haver cobert amb promocions internes de personal auxiliar que ja porta a terme alguna d'aquestes responsabilitats

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada | Arxiu
05 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:52h
Una setzena d'auxiliars de gestió i administratius de categoria C2 de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada han entrat un escrit al consistori demanant una reunió urgent per aquesta primera setmana de juny amb el govern municipal ja que entenen que se'ls "valora justament" la tasca que desenvolupen als seus llocs de treball.

El desencadenant de la petició ha estat la convocatòria pública d'un procés de selecció, mitjançant oposició, d'una borsa de persones aspirants a contractacions laborals temporals o nomenaments d'interinatges funcionarials de personal administratiu de categoria C1.

Els treballadors consideren que amb aquest concurs "no s'incentiva la promoció interna del personal existent" ja que, "per exemple", la plaça d'administratiu que es pretén cobrir "podia ser desenvolupada de forma correcta per qualsevol de les persones que actualment" tenen categoria C2 d'auxiliar administratiu o de gestió.

A més, també recorden que en moltes ocasions són ells qui substitueixen treballadors de categoria superior quan es troben de baixa o de vacances sense que això es tradueixi en cap "compensació econòmica".

Greuges de fa temps

Els treballadors es mostren en "desacord" amb la política de recursos humans que l'Ajuntament ha portat a terme "de forma històrica", pel que consideren "contractacions fraudulentes i injustes", com és el cas "d'encadenar" tres contractes laborals diferents quan "en molts casos la feina ha estat exactament la mateixa", o els contractes de funcionaris interins "eterns" que no haurien de servir per cobrir "places permanents".

Els sous, "per a la que és segona població del Bages", són baixos i la diferència entre el d'un auxiliar administratiu i el d'un administratiu pot arribar a més de 8.000 euros l'any. En aquest sentit, asseguren que els complements no són la solució ja que tant per temes d'antiguitat com de canvi d'expedient laboral, "la consolidació es fa com a categoria C2".

Finalment, els treballadors, en l'escrit també es queixen de l'arbitrarietat en l'adjudicació de complements per "l'absència d'un full de ruta de recursos humans", i que amb l'increment de feina que tenen pels canvis normatius i la implementàció de l'administració electrònica, van "mancats de personal".

El PP pregunta i el govern diu que estan pendents de la reunió

En el ple de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada d'aquest passat dilluns, el regidor del PP, Josep Lluís Javaloyes, va preguntar sobre en quin punt es trobava la situació denunciada pels treballadors. El govern, en veu del seu alcalde, Gil Ariso, va explicar que ja s'havia reunit amb el Comitè d'empresa i que en breu ho faria amb els treballadors afectats.