L'Ajuntament farà un tractament fitosanitari contra el pugó a l'arbrat

L'actuació tindrà lloc durant la matinada de dimarts a dimecres de les 11 de la nit a les 6 del mati a diferents espais de Manresa

Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:40h
La Unitat de Parcs i Jardins Urbans de l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que durant la matinada de dimarts a dimecres, en horari de les 11 de la nit a les 6 del matí, es portarà a terme un tractament fitosanitari amb productes ecològics pel control d'aphids, popularment coneguts com a pugons, a diferents espais de la ciutat.

Aquest tractament, que és una mesura necessària per a la salut dels arbres i permet combatre les plagues i les possibles malalties que puguin tenir, es farà amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre i es du a terme en horari nocturn per evitar molèsties als veïns.

Els arbres tractats són de les espècies, Acer, Cercis i Cercis Canadiensis.

Cercis

- Av Universitària (13)
- Pl. Catalunya (3)
- Parc Vila Closes (29)
- Grup del Pare Ignasi Puig (5)
- C. Lluís Argemí de Martí (5)
- C. de la pujada del Parc del Castell (4)
- C. Oms i de prat (2)

Cercis Canadiensis

- C. Alcalde Lluís Prunés (21)
- C. Alcalde Emilià Martínez (11)
- C. Alcalde Francesc Marcet (17)

Acers

- C. Ramon Iglesias (32)
- C. Sant Joan d'en Coll (36)

Mesures de seguretat

És important que durant el tractament s'eviti la presència de personal aliè sense equip de protecció i retirar de la zona qualsevol animal domèstic.

Tanmateix, abans de l'actuació s'ha de senyalitzar si es preveu la presència de personal a l'espai a tractar i comunicar al personal de guàrdia data i hora de tractament.

Després de l'actuació s'ha de respectar el termini de seguretat del producte i deixar assecar els espais tractats abans de permetre l'entrada de personal. El temps d'espera és de 2 hores.