Un centenar llarg de professionals assisteixen a l'estrena de la Fira Vi-Ba Pro

La primera edició de la Fira del Vi del Bages tindrà lloc aquest proper cap de setmana

Un centenar llarg de professionals han assistit a la jornada
Un centenar llarg de professionals han assistit a la jornada | PCats
Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:30h
Aquest proper cap de setmana se celebrarà a Manresa la 1a Fira VI-BA del Vi del Bages, on es podrà gaudir d'una àmplia programació d'activitats relacionades amb el món vitivinícola. No obstant, aquest dilluns s'ha celebrat la primera activitat dins el marc de la fira al Kursaal de Manresa, concretament la VI-Ba PRO, la part dissenyada especialment per a un públic professional.

La jornada enogastronòmica per a professionals ha estat un èxit de participació amb un centenar llarg de persones. En paraules del Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, "em sembla que aquesta primera jornada professional ha complert les expectatives i em permeto de ser prou ambiciós com per pensar que no només les nostres, sinó de la gent que ha vingut".

Joan Soler ha estat l'encarregat d'obrir la jornada, agraint als convidats haver acceptat la invitació per explicar les seves idees i encarant aquesta primera jornada professional com un regal: "Està bé que una jornada professional vulgui ser nutritiva. Que permeti als professionals obrir-se una mica i anar des de la part més estudiosa de buscar la essència de la que ens ha parlat el Guillermo Cruz, la part més pragmàtica, posada a la pràctica pel Jordi Llobet i la Irene Cozas, i la part més àcida, que interpel·la, que ens ha proposat el Ferran Centelles. Em sembla que tots ells deixen un missatge que ens ajuda a l'hora de mirar el futur".

La primera ponència ha anat a càrrec de Guillermo Cruz, cap de sala i sommelier del Mugaritz, que amb la seva agilitat per parlar amb públic ha sabut captivar l'atenció dels assistents parlant de "L'arquitectura del gust". Tot seguit Jordi Llobet i Irene Cozas, chef i sommelier respectivament del Restaurant l'Ó de Mon Sant Benet, han fet un showcooking al voltant de la "Fusió sòlida i líquida".

La part més distesa ha estat al migdia, amb el showroom de vins de la DO Pla de Bages i el dinar-degustació amb productes locals.

La segona part de la jornada ha començat amb la ponència i tast a càrrec de Ferran Centelles, que no ha parat d'interactuar amb el públic per explicar "El reflexe de les tendències vinícoles" al pla de Bages. I la cirereta del pastís l'han posat els productors del Rebost del Bages, amb una mostra-degustació de productes de la regió.

Aquesta jornada reflecteix el bon moment que està vivint la DO Pla de Bages, tal i com ha destacat el seu president: "Entre nosaltres tenim la responsabilitat de crear espais de trobada. Fins ara, totes les accions promocionals les havíem anat a fer a fora, però hi ha un punt d'inflexió que em sembla que va vinculat amb aquesta pujada d'autoestima que estem tenint aquí a la zona, i ja ens sentim prou còmodes per convidar la gent a que vingui a casa".

Joan Soler ha destacat també la importància de les converses i sinèrgies que poden sorgir d'aquest tipus d'esdeveniments. No només per part dels conferenciants, sinó de tota la gent que ha assistit. "El fet d'estar junts gent que tenim coses en comú, sempre acaba portant coses bones", ha assegurat.