L'ICL Manresa es col·loca a un sol partit de l'ACB (76-74)

Nou partit d'infart entre els bagencs i el Melilla Baloncesto

L'ICL Manresa ha guanyat el segon partit de l'eliminatòria contra el Melilla
L'ICL Manresa ha guanyat el segon partit de l'eliminatòria contra el Melilla | J. Alberch
03 de juny del 2018
Actualitzat el 04 de juny a les 9:10h
L'ICL Manresa estava abonat a la victòria en finals d'infart. Un cop més, el cara o creu s'ha decantat per als de Diego Ocampo s'han apuntat una victòria que els deixa a un pas del retorn a l'ACB. Els bagencs sumen ja set victòries seguides en aquests play-off. Només els en cal una més en un màxim de tres partits. Aquest avantatge no ha de relaxar els manresans. I d'això se n'encarregarà Ocampo si manté el seu discurs. Ara toca descansar i preparar el proper entrenament. La resta ja vindrà.

Diego Ocampo ha repetit el cinc inicial del primer partit: Lluís Costa, Gabriel Iffe Lindberg, Noah Allen, Jordi Trias i Nacho Martín. Alejandro Alcoba ha introduït les novetats d'Eduardo Duran i Javier Lucas. La resta han estat Dani Rodríguez, Pablo Almazán i Fran Guerra. Duran ha avançat els visitants en un atac on el Melilla ha agafat dos rebots en atac. Igual que el passat divendres, l'ICL Manresa es veia incapaç de superar la defensa visitant. Amb l'agreujant que el Melilla estava més encertat. Martín ha sumat els primers punts locals quan gairebé es portaven quatre minuts de joc (2-9). Els bagencs han defensat un xic millor, han capturat alguns rebots en defensa i han trobat més la cistella. Per no massa estona. Del 6-9 s'ha passat ràpidament a un 6-13 inquietant (minut 6). Trias ha començat a repartir assistència. Primer a Costa i després a Muñoz. Jokubas Gintvainis recuperava una pilota per permetre una contra de Lundberg. Fins i tot, l'ICL Manresa hagués pogut avançar-se amb un triple de Muñoz. Però el d'Àvila ha errat. Cosa que no ha fet Mamadou Samb. Ni tampoc Diego Kapellan amb un llançament al límit (13-19, minut 10). El segon quart ha començat amb un ICL Manresa que ha retallat distàncies. Un parcial de 5-0 en menys de dos minuts ha decidit Alcoba a demanar temps mort. Ha estat quan els bagencs han començat a pressionar la sortida de pilota del Melilla després de cistella. En poca estona, han provocat dues pèrdues al rival per trigar més de vuit segons en travessar el mig del camp. Eren bons moments per als d'Ocampo. Els triples de Muñoz i Costa situaven l'ICL Manresa per primer cop al davant (26-24, minut 15). Seguint la dinàmica de totes les eliminatòries qui passava per un moment delicat s'aixecava. Dues pilotes perdudes per Costa també han ajudat al Melilla. L'alternança ha estat, un dia més, la costant al marcador (38-37, descans).

L'emoció ha seguit en començar la segona part. El ritme anotador era força baix i el tir lliure era la principal font d'anotació. Especialment, per a l'ICL Manresa. Ocampo ha rebut una tècnica per protestar que el Melilla havia esgotat el temps per canviar de camp. Aquesta infracció ha repercutit millor als bagencs. Un parcial de 5-0 col·locava un il·lusionant 51-46 (minut 27). Alcoba tornava a demanar temps mort. L'asfixiant pressió dels locals provoca pèrdues de pilotes al bàndol contrari. Era l'ocasió per obrir forat per a l'equip manresà. Els atacs no han estat del tot encertats i els nord-africans seguien clarament dins de partit (55-49, minut 29) Dos triples de Filip Djuran empataven a falta dels darrers deu minuts (55-55).

El cos a cos seguia. Un cop es responia amb un altre cop. Pels visitants apareixia un vell conegut del divendres. Kapellan sumava dos triples seguits que feien mal. Més quan Martín estava desencertat al cèrcol rival. El moment podia ser pelut per a l'ICL Manresa. Però els locals se n'han aixecat bé. Un parcial de 8-2 provoca un altre canvi de liderat (68-65, minut 35). Un triple de Samb empatava de nou. El marcador també ha vist la igualtat a 70 i 72. Martín, desencertat tot el vespre, anotava un triple cabdal (75-72, minut 39). Guerra retallava a la mínima expressió ja al darrer minut. Lundberg errava dos tirs lliures. El rebot anava a parar a Trias i que rebia personal era Gintvainis. El lituà n'ha sumat un. Qui ha capturat el rebot ha estat Sakho. L'africà també ha rebut falta i ha errat els dos. La possessió ha correspost al Melilla. Els manresans no estaven en bonus. Una personal rebuda per Rodríguez ha permès Alcoba a reunir els seus jugadors. Sense que es pogués servir de banda Ocampo també demanava minut. Els melillencs han pogut trenar la darrera jugada. Rodríguez ha llançat un triple que no ha entrat. 76-74. L'ascens a un sol triomf.

La sèrie es desplaça ara a Melilla. Divendres, a partir de les nou del vespre l'ICL Manresa tindrà la primera oportunitat per tornar a l'ACB.