Els Castellers de Santpedor no gaudeixen d'un bon aniversari

5 de 6 desl Castellers de Santpedor
5 de 6 desl Castellers de Santpedor | CSantpedor
Redacció
03 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:01h
Els aniversaris no són les millors diades per als Castellers de Santpedor. La colla de la camisa daurada havia preparat a consciència i amb la màxima il·lusió el quart aniversari del seu bateig. Les proves durant les setmanes prèvia havien estat positives i preparaven una jornada de castells màxims. Alhora de la veritat, els bagencs es van haver de conformar descarregant només un cinc de sis i dos pilars de quatre de comiat. Malgrat aquesta decebedora actuació, des de la colla santpedorenca es feia una crida a l'optimisme. 

L'entrada a plaça ja va ser un mal auguri. El pilar de quatre caminat va caure quan els Castellers de Santpedor havien fet molt poques passes. En aquests casos, la millor notícia és que ningú no es va fer mal. Per a la primera ronda, van optar per al quatre de set. En un primer intent, les mides no estaven ben quadrades i des de terços es va demanar que s'avortés l'intent. A la ronda de repetició, el castell estava molt maco i la canalla gairebé havia arribat al nivell dels dosos quan van decidir baixar. La segona ronda, va servir per aixecar els ànims de la colla local. El cinc de sis no va presentar cap dificultat i va ser descarregat amb solvència. Animats per aquesta fita, els Castellers de Santpedor van mantenir la planificació inicial i intentar el tres de set. Quan ja s'albirava i l'enxaneta ja havia col·locat el primer peu va fer marxa enrere. Amb algun tremolí, la construcció va baixar amb seguretat. Això va provocar un canvi de plans i el pilar de cinc quedava aparcat per a una altra actuació. Dos pilars de quatre van tancar el quart aniversari dels daurats. 

L'actuació va comptar amb la presència dels Bordegassos de Vilanova, els Vailets de Gelida i els Castellers del Riberal (Catalunya Nord). Els vilanovins van començar amb un pilar de quatre caminat per seguir amb un intent desmuntat de torre de set, la torre de set descarregada, el tres de set, el cinc de set, el pilar de cinc i dos pilars de quatre. Els Vailets de Gelida van descarregar el pilar de quatre, el tres de sis, el tres de sis amb agulla, el quatre de sis i el pilar de quatre per sota. I els nord-catalans, pilar de quatre caminat, la torre de sis, el tres de sis, el quatre de sis net i el pilar de quatre per sota.

Els propers compromisos dels Castellers de Santpedor seran el cap de setmana vinent dins els actes de la seva festa major. El divendres en el tradicional castell de penyes i el diumenge a la matinal de cultura popular. 
Arxivat a