El Moianès gairebé dobla el número d'usuaris amb la millora del transport públic

per Redacció, 2 de juny de 2018 a les 12:17 |
Presentació de les dades de la millora del transport públic al Moianès | CCMoianès
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de l'Estudi per la millora del transport públic a la comarca del Moianès, presentat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el juliol de l'any passat, on es recollien les propostes de millores del transport públic a la comarca del Moianès, ja podem fer el primer balanç dels resultats aconseguits amb la seva implementació, i en aquest cas són positius. 

Les propostes presentades en l'estudi es basen en les peticions i necessitats de mobilitat recollides en les enquestes fetes als Ajuntaments i als ciutadans del Moianès, amb la col·laboració dels 10 municipis de la comarca i la coordinació des del Consell Comarcal del Moianès. Es van recollir més de 200 enquestes. 


L'estudi preveia dues fases, de les quals ja s'ha implementat la primera. Aquesta primera fase ha consistit en el reforç i desdoblament de la línia Manresa- Moià- Vic, en dos trams: Castellterçol-Moià-Vic i Castellterçol-Moià-Manresa, ampliant els serveis oferts i adaptant els horaris a les necessitats actuals dels usuaris de la comarca. Aquesta primera fase es va implantar el mes de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar. 

Si s'analitzen les dades del tram Castellterçol-Moià-Vic, abans de l'ampliació i des de gener a agost de l'any 2017 (8 mesos) es comptabilitzen un total de 6.045 usuaris amb una mitja de 755 usuaris/mes. Amb la posada en funcionament del desdoblament de la línia al setembre del 2017, si es comptabilitzen els usuaris des d'octubre fins a l'abril del 2018 (7 mesos) hi ha un total de 15.046 usuaris, amb una mitja de 2.149 usuaris/mes, que suposen un increment aproximat d'un 185% respecte als usuaris d'abans de la millora. 


Respecte de les dades del tram Castell-Moià-Manresa, al llarg dels mesos de gener a agost del 2017 (8 mesos) s'hi troben un total de 32.875 usuaris amb una mitjana de 4.109 usuaris/mes. I si s'analitza el període de la posada en funcionament del desdoblament de la línia, des d'octubre fins a abril del 2018 (7 mesos) s'hi comptabilitzen 36.890 usuaris, amb una mitja de 5.270 usuaris/mes, que suposen un increment aproximat del 25% respecte els usuaris d'abans de la millora.

La segona fase d'implementació de l'estudi, es preveu posar en marxa durant l'any 2018, en la que s'aniran implementant millores progressivament, com per exemple les millores de les línies Oló-Barcelona i Castellterçol-Granollers, entre d'altres.

 

Participació