El Consell Comarcal respon a l'AMPA de la Flama que no té competències per fer obres de cuina

L'ens comarcal recorda que es va proposar la instal·lació de cargoleres per ubicar-hi les aules de P3 que són annexes al menjador de l’escola i així alliberar un espai per a la instal·lació d'una cuina

Redacció
01 de juny del 2018
Actualitzat el 03 de juny a les 9:33h
Escola la Flama
Escola la Flama | La Flama
El Consell Comarcal del Bages ha emès un comunicat arran de les queixes que l'AMPA de la Flama ha realitzat a través de NacióManresa aquest 1 de juny. L'ens comarcal recorda que gestiona els menjadors de les escoles que voluntàriament ho sol·liciten. Actualment són trenta els centres que el Consell gestiona a la comarca del Bages.

Sempre que ha estat requerit, el Consell Comarcal del Bages, assegura, "ha participat de totes les reunions convocades amb els representants de l’AMPA, amb l’equip directiu del centre, amb l’Ajuntament de Manresa i els serveis territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya". En aquest sentit, la primera reunió que el Consell va mantenir a les instal·lacions del centre va ser el mes de febrer del 2017.

Quinze dies després, el 2 de març de 2017, el Consell Comarcal del Bages va concertar una visita a les instal·lacions amb inspectors de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat per aclarir si les instal·lacions de l’escola permetien la construcció d’una cuina. Els tècnics de l’Agència van determinar que l’edifici no disposava dels metres quadrats necessaris.

En aquell moment, i seguin recomanacions de l’Agència de Salut Pública, el Consell Comarcal del Bages va buscar solucions alternatives, juntament amb la resta d’actors implicats. El Consell va sol·licitar pressupostos per la instal·lació d’un mòdul prefabricat que portés incorporada una cuina. Aquesta proposta es va presentar el 18 d’abril de 2017 al president de l’AMPA, a l’Ajuntament de Manresa, a la directora del centre i al director dels serveis territorials d’Ensenyament. Aquesta proposta va acabar descartada per l’elevat cost i les dificultats d’instal·lació, recorden.

Finalment, a petició del departament d’Ensenyament, es va proposar la instal·lació de cargoleres per ubicar-hi les aules de P3 que són annexes al menjador de l’escola. D’aquesta manera, s’alliberava un espai a l’edifici que permetria escometre obres de reforma i instal·lació d’una cuina. La proposta va ser vista amb bons ulls per totes les parts.

El Consell Comarcal del Bages, però, "no té competències per realitzar obres d’acondiciament, reparació o instal·lació de cuines en els centres educatius".

El Consell Comarcal va licitar fa uns dies la gestió del servei de menjador escolar dels centres que ella gestiona, i en aquest procés no està inclòs el servei de menjador de la Flama atès que des de la celebració de la darrera reunió, el Consell Comarcal del Bages no ha rebut cap tipus de comunicació de l’AMPA.