CiU contesta que els càrrecs de confiança a l’Ajuntament de Manresa s’han doblat en 6 anys

Alexis apunta que el tripartit té les seves posicions cada vegada més debilitades

Redacció
29 de setembre del 2009
576_1246542086GetAttachment
576_1246542086GetAttachment
El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Manresa ha emès un comunicat en resposta a l’equip de govern que en el passat ple municipal es va escudar en la comparativa amb altres ciutats catalanes per a tombar una proposta nacionalista que anava encaminada a contenir i reformular l’estructura de càrrecs de confiança a fi d’adaptar els pressupostos del proper any a la situació general de crisi econòmica.

En el comunicat, CiU es pregunta com és possible “que en els darrers 6 anys s’hagi doblat el número de càrrecs de confiança i la despesa que generen al consistori manresà” i que com a resposta a la moció presentada s’hagin justificat “utilitzant una comparativa interessada entre ciutats”. Aquesta situació i la resposta del regidor José Luís Irujo, segons CiU no fa més que accentuar “el procés de desconfiança en aquest govern i en les seves polítiques” de la ciutadania.

En resposta a les paraules del portaveu socialista en que afirmava que el diferencial de costos d’aquesta reducció no és rellevant, tenint en compte la partida general, i “menys si es té en compte l’empitjorament del servei que això comportaria”, la formació nacionalista argumenta que és “en efecte” la manca d’aquest salt qualitatiu que hauria de suposar l’increment del nombre de persones que estan com a càrrecs de confiança el que els ha fet presentar la moció. Segons el comunicat signat per portaveu de CiU, Alexis Serra, una despesa tant elevada en càrrecs de confiança s’hauria de notar en el “dia a dia, en comunicació interna i externa, en transparència, en aprofundiment de la gestió dels petits detalls, en la promoció de la ciutat, en les polítiques d’urbanisme, en la dinamització comercial...” i, segons CiU, en cap d’aquests casos s’observen millores significatives.

El portaveu recorda que l’oposició en bloc “malgrat la seva gran diversitat ideològica” va votar la proposta de CiU i el govern “tripartit” s’ha “limitat a defensar les seves posicions, com sempre fa, cada vegada més debilitades”.