La incursió d'El Quinto Carajillo a la indústria musical farà viatjar la banda fins a Toledo

El Quinto Carajillo viurà un estiu ple de cites concertístiques
El Quinto Carajillo viurà un estiu ple de cites concertístiques | Promocional
01 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:29h
Després de proclamar-se finalistes en el concurs Llumplugged impulsat pel Voilà! el conjunt de rumba i reggae santjoanenc El Quinto Carajillo va començar a posar fil a l'agulla per enregistrar els seus primers temes d'estudi, que aquest mes de juny acabaran d'enllestir de la mà d'Aviram Estudi, del manresà Albert Palomar.
 
Amb més de dos anys de trajectòria dalt dels escenaris, la formació ha decidit fer un pas endavant en la seva professionalització i, aquest divendres, 1 de juny, a les nou del vespre, estrenaran canal de Youtube publicant el seu primer videoclip, Sangre Canija, que van enregistrar a la sala Stroika de Manresa.
 
Un cop tret a la llum el vídeo musical, els components de la banda s'enfrontaran a un estiu ple de cites concertístiques, la primera de les quals tindrà lloc el proper dissabte 23 de juny a l'escenari jove de Sant Joan de Vilatorrada. Després d'això, passaran per diversos municipis de la comarca i també de l'Estat espanyol, com Villacañas, a Toledo. El concert de culminació de la gira tindrà lloc el 27 de setembre a la sala petita del Kursaal.
 
Nou components amb sobrenom
 
El Quinto Carajillo va néixer l'any 2015 de la mà de Jonathan Olmedo -àlies "Canijblood" i Carles Fernández -"Rompesomieres".  El que va concebre's, en un primer moment, com un divertimento, va començar a prendre forma amb l'entrada a la banda d'Edgar Díaz ("Yeti") i Dídac Girona ("Zurzío"). Amb cançons pròpies i versions de rumba i reggae, el grup va començar a voltar per diverses sales de Catalunya amb la incursió de Gemma Simats ("La Quinta"), que va dotar "d'un punt màgic i delicat" el directe dels artistes.
 
Quan semblava que ja estava completada, a principis de l'any 2016, la família musical va tornar a augmentar amb el fitxatge d'Eloi Mallado ("Vitamina"); Àlex Casanova ("Sinverguenza"); Jowie Macdowel ("Sincara"), i Ivor Molina ("Palmero").
 
Definint-se com un grup "versàtil", els del Quinto Carajillo es presenten com una formació desenfadada, versionant cançons de rumba i flamenc d'artistes i bandes com Los Delinqüents, Mártires del Compás, Estopa, Astola, Muchachito o Peret i creant, allà on van,  "un ambient de festa, positivisme i humor".