Alumnes de l'IES d'Auro viatgen a Riga per seguir bastint el seu projecte de salut i sostenibilitat

01 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:13h
Alumnes de l'IES d'Auro juntament amb la resta d'estudiants amb qui comparteixen el projecte Erasmus+
Alumnes de l'IES d'Auro juntament amb la resta d'estudiants amb qui comparteixen el projecte Erasmus+ | IES d'Auro
Durant la segona setmana de maig, un grup d'alumnes de tercer d'ESO de l'institut d'Auro de Santpedor van viatjar fins a Riga, la capital de Letònia, per dur a terme la segona trobada emmarcada dins del projecte Erasmus+ Healthy Living, Eco Acting (en català, "Vida saludable, actuació ecològica"). Es tracta d'un treball de camp que els bagencs estan duent a terme conjuntament amb estudiants de Thiva (Grècia), Czarna (Polònia) i Riga (Letònia) i que va començar el mes de gener amb la visita dels alumnes estrangers al municipi santpedorenc.
 
Abans, però, de fer la primera trobada amb els alumnes de la resta de països, els de l'IES d'Auro van dur a terme una sèrie d'activitats per començar-se a familiaritzar amb el projecte, com per exemple, un curs de fotografia per saber com captar bones instantànies; un taller per aprendre a escriure rap a càrrec de Pau Llonch, vocalista d'At versaris; una formació sobre sostenibilitat a l'institut; un concurs de recol·lecta de taps de plàstic per construir un mural d'art per donar la benvinguda als estudiants forans, i la creació d'una coreografia amb ball de bastons.
 
Durant l'estada a Santpedor els alumnes van explicar què havien estat duent a terme al llarg d'aquells mesos, i ho van posar en comú. Entre altres coses, van elaborar un vídeo musical per sensibilitzar la població sobra la importància de portar un estil de vida saludable i respectuós amb el medi ambient; van visitar l'abocador de Manresa, i van exposar quines campanyes havien ideat per reduir l'excés d'escombraries.
 
Des del febrer fins a començaments de maig, els alumnes han estat treballant en el projecte Erasmus+ a l'aula. En aquest sentit, van organitzar les Fruit Olymiades, les Olimpíades de la Fruita, que es van celebrar al centre fa poques setmanes. L'activitat va sorgir dels resultats que els alumnes van extreure d'un estudi sobre els hàbits saludables i sostenibles a l'institut. La jornada, que va aplegar la gran majoria d'alumnes i professors del centre, tenia com a principal objectiu promoure l'esport i l'alimentació sana.
 
En el marc del viatge a Riga, els santpedorencs van seguir construint el seu projecte sostenible posant l'accent en l'activitat física, la cuina saludable i l'ecologia. La propera trobada conjunta tindrà lloc Thiva (Grècia) a finals de gener de l'any vinent, i a Czarna (Polònia) durant el mes de maig.
Arxivat a