Cesk Freixas tancarà dissabte als Panyos la 3a Mostra d'Economia Social i Solidària

El cantautor penedesenc hi presentarà el seu últim treball, "Proposta", i hi farà un repàs dels seus 15 anys als escenaris

Redacció
01 de juny del 2018
Actualitzat a les 8:46h
Imatge d'arxiu de Cesk Freixas
Imatge d'arxiu de Cesk Freixas | ACN
Un concert de Cesk Freixas clourà aquest dissabte 2 de juny, a partir de 2/4 de 9 del vespre, un ampli i variat programa d'actes de la 3a Mostra d'Economia Social i Solidària de Manresa, que aquest any amplia espais i es trasllada a l'entorn de la Fàbrica dels Panyos a tocar del riu Cardener. El cantautor del Penedès hi presentarà el seu últim treball, "Proposta", i hi farà també un repàs dels seus 15 anys de trajectòria, durant els quals ha editat sis treballs discogràfics, ha publicat dos llibres i ha dut a terme més de 1.500 actuacions.

Després de renovar-se i reivindicar un so més contundent amb el seu anterior treball discogràfic ("Protesta", 2014), el cantatautor nascut a Sant Pere de Riudebitlles el 1984, ha tornat als escenaris recollint l'experiència de tots aquests anys ininterromputs dedicats a l'ofici de fer cançons. De nou, l'aliança inseparable amb Víctor Nin, guitarrista que l'acompanya des de l'any 2006, que ha arranjat i produït els seus tres darrers discos, torna a posar de manifest la vigència i l'originalitat d'aquest treball conjunt.

Amb "Proposta", Cesk Freixas connecta la reivindicació amb la vessant més constructiva i positiva de la seva tradició ideològica, identifcantse en la refexió i en l'autocrítica, i evidenciant que el gir cap a sonoritats contundents, i a vegades també més mediterrànies, es justifca en aquesta intenció de seguir actualitzant el discurs i l'estètica de la cançó de protesta.

Cesk Freixas, que té actualment en marxa una campanya de micromecenatge a Verkami per editar una recopilació dels seus 15 anys damunt els escenaris, ha estat mereixedor també de diversos reconeixements. Entre altres disposa de diversos premis Enderrock al millor artista de cançó d'autor, al millor directe de cançó d'autor, al millor DVD musical o a la millor cançó d'autor; el Premi Disc Català de l'Any 205 precisament amb el disc "Protesta".

El concert de Cesk Freixas serà la culminació a tota una jornada d'activitats a l'entorn del Cardener i la Fàbrica dels Panyos. En l'àmbit artístic hauran començat de bon matí, a les 11, amb l'espectacle de circ "Ba Dum Tss!" a càrrec d'Oli el Clown, i continuarà a la 1 del migdia amb un vermut musical amb Jo Jet i Maria Ribot, que s'acaben de constituir en cooperativa.