Climatitzar l'escola Montserrat guanya el Pressupost Participatiu de Sant Salvador de Guardiola

La participació va créixer lleugerament respecte l'any passat fins a fregar l'11%, amb 281 vots emesos

per Redacció, 31 de maig de 2018 a les 18:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els guardiolencs han parlat i han decidit que els 20.000 euros corresponents als pressupostos participatius de Sant Salvador de Guardiola per aquest 2018 es destinin a instal·lar un sistema de climatització a l'escola Montserrat. Aquesta va ser la proposta guanyadora amb 102 vots, per davant d'arreglar les fonts de Dalt i del Calvet i el seu entorn (90 vots), construir una pista de pàdel a la zona esportiva (59 vots), i arreglar la vorera del carrer Barcelona fins el circuit de bicis "Jarama" i fer-hi una font (30 vots).

En total s'han emès 281 vots per una participació que s'enfila fins gairebé l'11%, lleugerament per sobre de les xifres de l'any passat. Un augment provocat en part per l'esforç extra del consistori per apropar els pressupostos participatius als veïns a través de jornades d'informació i facilitant l'entrega de propostes a través de correu electrònic, així com la creació de l'etiqueta #tenim20000euros per difondre i debatre a les xarxes socials.


El recompte el van fer ahir a la sala de plens de l'Ajuntament els membres del Consell de la Vila, un òrgan municipal que va guanyant importància al municipi tal i com expressa la regidora de participació ciutadana, Anna Llobet, qui va mostrar el seu agraïment per la feina feta pel Consell. De fet, ells mateixos van elegir les quatre propostes definitives que es portarien a votació d'entre totes les opcions que veïns i entitats havien posat sobre la taula. El mateix alcalde, Albert Miralda, va reconèixer que "tot i que les decisions que pren el Consell de la Vila no són vinculants, són tingudes molt en compte i així s'ha fet palès".

El compromís de l'Ajuntament és executar les reformes per climatitzar l'escola abans de d'acabar l'any. Tal i com es va fer l'any passat amb la porta de la Masia del Calvet, que va ser l'opció guanyadora dels pressupostos participatius del 2017.

 

Participació