Althaia acollirà i formarà vint-i-sis residents, la xifra més alta de la seva història

Els futurs professionals mèdics treballaran a la institució durant els propers anys

Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:08h
Foto de família dels residents que entraran a formar part de l'equip d'Althaia i dels que ja han acabat el seu període de formació
Foto de família dels residents que entraran a formar part de l'equip d'Althaia i dels que ja han acabat el seu període de formació | Aleix Solernou
La Fundació Althaia ha donat la benvinguda als nous metges, infermeres i psicòloga residents que es formaran a la institució durant els propers anys. Es tracta d'un total de vint-i-sis professionals, la xifra de residents més alta que ha acollit mai Althaia i que és el resultat de l'aposta de la institució "per oferir als futurs professionals de la sanitat una formació completa i de qualitat que els permeti assolir l'excel·lència en les seves respectives especialitats", exposen.

En l'acte de benvinguda, que va tenir lloc aquest dimecres a l'Hospital de Sant Joan de Déu, es va fer un comiat especial als metges i infermeres que enguany han acabat la seva etapa de formació.
 
Dels vint-i-sis nous residents que s'incorporen a Althaia, quinze es corresponen a especialitats hospitalàries mentre que els onze restants són professionals d'atenció familiar i comunitària de la Unitat Docent de l'ICS a la Catalunya Central, que faran una part de la seva formació a l'Hospital.

Els nous residents es formaran en les especialitats de Psiquiatria; Cirurgia general i de l'aparell digestiu; Medicina intensiva; Obstetrícia i ginecologia; Pediatria; Medicina interna; Anestesiologia i reanimació; Psicologia clínica; Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia; Oncologia mèdica, i Medicina familiar i comunitària. A banda, també es formaran infermeres residents de les especialitats de Salut Mental, Obstetrícia i ginecologia i Atenció familiar i comunitària.
 
Els professionals que han acabat la seva residència són de les especialitats de Cirurgia ortopèdica i traumatologia; Anestesiologia i reanimació; Medicina interna; Oncologia mèdica; Psiquiatria; Obstetrícia i ginecologia; Infermeria de Salut Mental, i Infermeria d'Obstetrícia i ginecologia. D'aquests nou especialistes que s'han format a Althaia, sis es quedaran treballant a la institució.
 
L'acte de bevninguda va comptar amb una ponència del doctor Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC, que va fer un repàs dels canvis que s'han produït en la pràctica assistencial durant les darreres dècades. També van intervenir-hi Ramon Santisteve, cap d'estudis de la Fundació Althaia; Alfons Hervàs, director de Qualitat i Coneixement d'Althaia, i el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, que va destacar la clara vocació docent d'Althaia, que cada any acull més de 800 estudiants en pràctiques de diferents àmbits.
 
Mariona Fígols, metgessa especialista en Oncologia Mèdica, i Henry Escobar, metge especialista en Atenció Familiar i Comunitària, van parlar en nom dels residents que s'acomiadaven fent un balanç emotiu i personal de la seva etapa formativa.