La Confraria investirà Confrares d'Honor Picas i Mauri en un acte a ple Centre Històric

Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:23h
Núria Picas i Francesc Mauri seran nomenats Confrares d'Honor
Núria Picas i Francesc Mauri seran nomenats Confrares d'Honor | NacióDigital
El proper dissabte, 9 de juny, la Confraria de Vins del Bages celebrarà la desena edició de la Cerimònia d'Investidura de Nous Confrares, que es duu a terme cada dos anys i que s'emmarca, també, en el 20è aniversari del naixement de l'entitat.

L'acte, que constarà de dues parts, s'iniciarà a les vuit del vespre amb la investidura dels nous membres de l'entitat; dels més antics i dels Confrares de Mèrit i els d'Honor. Aquesta primera part, que es durà a terme a la Plana de l'Om i que estarà oberta a la ciutadania, començarà amb un pregó a càrrec de l'escriptora i periodista Empar Moliner que, alhora, serà nomenada Confrare de Mèrit juntament amb Jaume i Ramon Corominas, autors del llibre Premses, tines i trulls medievals al Berguedà, nord del Bages i part del Solsonès. També rebran el distintiu en qüestió els cellers Vins Colltor i Les Acàcies (nous de la DO Pla de Bages) i el Restaurant Mas de la Sala.

La cerimònia a l'aire lliure acabarà amb la investidura del meteoròleg Francesc Mauri i l'ultrafondista Núria Picas com a Confrares d'Honor. En les cinc darreres edicions de la investidura de confrares han esdevingut Confrares d'Honor Rosa Oriol, Salvador Tous i Josep Huguet (2008); Natxo Tarrés i Joan Soler (2010); Joan Costa i Valentí Junyent (2012); Muriel Casals i Manel Camp (2014), i Mireia Pintó i Marcel Gros (2016).

La segona part de la jornada consistirà en un sopar amb tast de vins que tindrà lloc a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteletia de la Joviat i que anirà a càrrec del col·lectiu de cuiners de Fogons del Bages.

Per prendre part del sopar i el tast, que té un cost de 45 euros tant pels socis de la Confraria com pels que no ho siguin, cal inscriure-s'hi abans del 6 de juny a través d'aquest enllaç.