La Sagrada Família ja ho té tot a punt per celebrar la seva particular Festa Major

Els Batrakes seran els encarregats de donar el tret de sortida a la Festa Major de la Sagrada Família
Els Batrakes seran els encarregats de donar el tret de sortida a la Festa Major de la Sagrada Família | AVV Sagrada Família
Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat el 08 de juny a les 14:07h
Un any més, i amb l'arribada del (suposat) bon temps, l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família ultimen els preparatius per celebrar la seva Festa Major. Enguany la gran majoria d'actes es duran a terme aquest dissabte, 2 de juny, tot i que també hi haurà alguna proposta que tindrà lloc el proper dia 9.

El tret de sortida a la festivitat el donarà l'esdeveniment reivindicatiu organitzat per la plataforma veïnal SAFA, que pretén lluitar contra la implantació d'un Mercadona al barri. La proposta, tal com ja va avançar NacióManresa, començarà a les deu del matí amb una cercavila a càrrec del grup local de percussió Batrakes; seguirà amb tallers i animació, i clourà amb un dinar popular.

La tarda comptarà amb diverses activitats que es duran a terme simultàniament. D'una banda, a les quatre, tindrà lloc, al carrer Penedès, un concert a càrrec del músic Jos Racero acompanyat dels seus alumnes. De l'altra, a la mateixa hora, s'iniciarà el mític campionat de bridge així com també es donarà el tret de sortida d'un taller de puntes de coixí i patchwork.

A les sis les propostes seguiran amb una masterclass de zumba (a la zona del carrer Penedès); amb un torneig de bitlles catalanes i amb una mostra de danses del món a càrrec del Casal Cultural de Dansaires de Manresa. Aquestes dues darreres activitats tindran lloc a l'Avinguda Francesc Macià.

La música seguirà tenint protagonisme durant la jornada. A les set de la tarda, també a l'Avinguda Francesc Macià, l'orquestra Xarop de Nit oferirà un concert pensat perquè fins i tot els més estàtics no puguin estar-se de moure l'esquelet. De fet, aquesta mateixa formació conquerirà, també, l'escenari situat al carrer Penedès a les deu del vespre, en un recital on el públic podrà degustar un got de rom cremat, així com també gaudir d'un plat de sardines.

La rauxa finalitzarà a les onze de la nit amb el concert de la banda manresana Star3, encapçalada per Jos Racero, Esteve Martínez i Nil Bribian. En el repertori de cançons que oferiran s'hi trobaran versions de temes de Red Hot Chilli Peppers, Maroon 5, The Police, Daft Punk o The Black Keys.

El dissabte 9 de juny les activitats es reprendran amb la celebració del 35è Torneig de Petanca organitzat pel Tossal del Coro. Començarà a les sis de la tarda i tindrà lloc a l'Avinguda Francesc Macià. A la mateixa hora i al mateix lloc se celebrarà un torneig de billtes catalanes i l'espai Dances del Món.

Una hora més tard, a les 7 de la tarda, serà el moment del Ball de vetlla amb Xarop de Nit, i a partir de les 11 de la nit, s'hi celebrarà un concert de rock fins entrada la matinada.