Sant Fruitós recuperarà la figura de l'Hereu i la Pubilla per la Festa Major d'Estiu

Serà el diumenge 1 de juliol dins l'acte del gran concert de Festa Major

Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:42h
Sant Fruitós de Bages recuperarà la figura de l'Hereu i la Pubilla per la Festa Major d'Estiu. L'últim any de pubillatge al municipi va ser en el curs 2006-2007, moment en què no es va trobar candidats a rellevar als representants vigents i es va perdre la tradició. 

Enguany, amb l'impuls de l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i amb la col·laboració del Foment de les Tradicions Catalanes, entitat coordinadora d'aquesta tradició arreu del territori, es vol recuperar el simbolisme de l'Hereu i la Pubilla, buscant un encaix més adequat per aquesta figura representativa del municipi que es pretén recuperar i alhora per tal de garantir-ne la seva continuïtat i tradició. 

La proclamació del nou Hereu i la nova Pubilla de Sant Fruitós de Bages 2018, es farà en el marc de la Festa Major d'Estiu. Concretament, la data prevista és el diumenge 1 de juliol a la tarda, en el Concert de Festa Major que oferirà l'Orquestra Rosaleda.

Es podran presentar a Hereu o Pubilla tots els joves, nois i noies, que hagin nascut entre els anys 1996 i 2001, ambdós inclosos. L'examen es realitzarà el dissabte dia 30 de juny al matí. 

Les inscripcions per als interessats a presentar-se estaran obertes fins al dia abans, divendres 29 de juny, enviant un e-mail amb la corresponent documentació aquí indicada a pubillatgesantfruitos@gmail.com, o presentant la documentació a l'Àrea de Cultura, C/Padró, núm.72. 

La selecció dels representants es realitzarà el dia abans de la proclamació a través d'una entrevista on el jurat valorarà cada candidat per emetre un veredicte. L'hora i el lloc resten pendents de concretar. 

El jurat qualificador estarà format pel regidor de cultura, un membre del Foment de les Tradicions Catalanes, Imagedos membres d'entitats del municipi, i un membre de l'ajuntament que en farà de secretari/a.