Una matinal reivindicativa en pro del regadiu, nova acció de la SAFA per evitar el Mercadona

La matinal per mantenir els horts del costat de l'escola Ítaca vius tindrà lloc aquest dissabte
La matinal per mantenir els horts del costat de l'escola Ítaca vius tindrà lloc aquest dissabte | @Plataformasafa
30 de maig del 2018
Actualitzat el 31 de maig a les 11:48h
La nova Plataforma de Veïns de la SAFA, sorgida de la mà de diversos veïns i veïnes del barri de la Sagrada Família per lluitar contra la implantació d'un Mercadona just al costat de l'escola Ítaca, va sumant sinergies amb altres entitats que tampoc veuen amb bons ulls una nova incursió de la cadena de Juan Roig a la capital del Bages.

Després del suport directe de la CUP, que ja ha mantingut diverses reunions amb la plataforma, han pujat al carro de la negativa l'entitat Meandre, l'Espai de Recursos Agroecològics (ERA), el Mijac SAFA i el grup de percussió Batrakes, així com també nombrosos ciutadans a títol individual.

Amb la voluntat de donar a conèixer el conflicte a la societat, la SAFA -amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del barri, de l'ERA i de Batrakes- ha organitzat, per aquest dissabte, 2 de juny, una matinal per posar en valor la zona de regadiu a la qual es vol edificar el supermercat i per seguir reivindicant el desacord del barri de tirar endavant un projecte que va aprovar-se fa un any, al ple de Manresa, amb els vots favorables d'ERC, CDC, PSC, Ciutadans i Democràcia Municipal. Recordem que aquesta aprovació va suposar la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística del 2008.

La matinal de dissabte, que porta per títol Viu la festa al regadiu, començarà a les deu del matí amb una cercavila de percussió a càrrec dels Batrakes que començarà al carrer Penedès i arribarà fins a la zona dels horts afectada pel nou Mercadona. Una hora més tard, a les onze, l'ERA oferirà un taller per aprendre a fer un planter amb llavors ecològiques i autòctones.

Seguidament, es durà a terme una plantada d'espantaexcavadores (picada d'ullet a espantaocells) que comptarà amb la col·laboració del Mijac SAFA. Després d'això, la companyia 2 Princeses Barbudes delectaran els assistents amb un concert de cançons per a públic familiar.

La jornada acabarà amb un vermut reivindicatiu a càrrec del petit comerç del barri i amb una paella popular al carrer Penedès. Les inscripcions per a l'àpat es poden formalitzar contactant amb l'AVV del barri a través dels telèfons 93 874 45 44 o 640 071 486, o enviant un correu electrònic a [email protected].