Una trentena d'empresaris manresans es reuneixen amb experts en finançament

Showroom sobre finançament celebrat aquest dimecres a Manresa
Showroom sobre finançament celebrat aquest dimecres a Manresa | Acció
Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:10h
Una trentena d'empresaris han participat aquest dimecres al matí al Showroom de finançament per a la internacionalització organitzat per ACCIÓ –l'agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l'empresa- i celebrat a la Delegació a la Catalunya Central. L'acte ha consistit en una trobada entre experts en finançament i empreses amb projectes d'internacionalització interessades en conèixer els diferents tipus de finançament que els poden ajudar a desenvolupar-los en les millors condicions.

Durant la primera part de la sessió, els experts han presentat les principals característiques de set instruments diferents de finançament per a la internacionalització. En concret, hi ha participat representants de Loanbook Capital, Ecrowd!, Novicap, Enisa, Cesce, Cajamar i l'Institut Català de Finances, de manera que els assistents han pogut conèixer solucions tant de l'àmbit privat, com del públic, de tipus bancari i alternatiu. Un cop finalitzades les ponències, els assistents han pogut reunir-se individualment amb els experts que els interessaven per fer-los consultes personalitzades.

ACCIÓ també ha posat a disposició de les empreses assistents el Servei d'assessorament financer (SAF), que els permet analitzar de manera gratuïta les millors vies per aconseguir finançament. Després d'una primera trobada, un expert elabora un informe financer que radiografia la situació econòmica i financera de l'empresa, recomana les eines i mecanismes que més s'adapten al seu projecte i l'acompanyen a les trobades i reunions amb les possibles plataformes o entitats finançadores.

Una de les opcions que s'han presentat a les empreses són les eines de finançament alternatiu. De fet, aquest 2018 ACCIÓ ha desenvolupat una eina online que recomana de manera interactiva, gratuïta i personalitzada les eines de finançament alternatiu que més s'adapten a les empreses catalanes. Es tracta del Recomanador de finançament alternatiu, que es crea amb l'objectiu de facilitar i agilitzar a les empreses i startups catalanes la cerca de finançament. A través de cinc preguntes intuïtives, l'aplicatiu analitza les característiques de l'empresa i suggereix els millors mecanismes per finançar-se. En total es recullen més de 100 opcions de finançament com poden ser plataformes de crowdlending, de descompte de factures, préstecs participatius, xarxes de business angels o venture capitals, entre d'altres.