Bruno Oro i Empar Moliner passaran per unes Enramades de Sallent farcides d'oci i cultura

La històrica festa popular engegarà aquest dijous i s'allargarà fins la setmana vinent

Les Enramades tornaran a Sallent aquest cap de setmana
Les Enramades tornaran a Sallent aquest cap de setmana | Àlex Gómez Ribera
Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:58h
Aquest dijous, 31 de maig, Sallent donarà el tret de sortida a una nova edició de la seva festa més representativa i històrica, les Enramades, que enguany, i seguint en la línia del 2017, comptarà amb un gran nombre de carrers engalanats. L'enorme participació dels veïns i veïnes del municipi ha fet possible que aquest any siguin disset, els vials i places que es guarniran per a l'ocasió. A diferència de l'edició passada, en comptes d'enramar-se la plaça Anselm Clavé es decorarà el carrer Sant Víctor.

L'acte inaugural de les Enramades d'enguany tindrà lloc aquest dijous a les onze del matí i anirà a càrrec de l'actor i cantant Bruno Oro i del coordinador de l'àrea jurídica i membre del comitè permanent de l'ANC, Ricard Ibàñez. S'iniciarà al carrer Verge de Fussimanya i resseguirà totes les zones decorades a través d'una  cercavila amenitzada pels Músics de Sallent, l'Esbart Vila de Sallent i els alumnes de l'Escola Municipal de Música Cal Moliner. Aquests darrers oferiran, el mateix dijous a dos quarts de set de la tarda, un concert a la plaça Anselm Clavé. La rua finalitzarà a la plaça de la Vila amb un vermut popular i l'entrega de records als carrers enramats.

A les vuit del vespre l'espai cultural Fàbrica Vella serà l'escenari d'un còctel literari a càrrec de la periodista i escriptora Empar Moliner. La proposta, gratuïta i oberta a tothom, s'emmarca dins dels actes del centenari de la biblioteca municipal. I és que, de fet, les entitats organitzadores de les Enramades han volgut aprofitar l'avinentesa per programar actes que commemorin els 100 anys de l'equipament cultural. En aquest sentit, el dissabte (2 de juny), a les dotze del migdia, tindrà lloc la sessió de contes en veu alta L'arbre del sucre, al carrer Nou. Del 31 de maig al 4 de juny, a més, la Biblioteca acollirà una exposició commemorativa del seu centenari.

Música, ball i teatre

Durant les Enramades passaran, per Sallent, multitud de grups i companyies artístiques que amenitzaran la festa. Aquest divendres, a les nou del vespre, el conjunt The River Troupe Gospel oferirà un repertori de les seves cançons més populars a la plaça Sant Antoni Maria Claret. També passarà pel municipi bagenc la companyia de teatre Cactus, que oferirà l'espectacle de carrer Aniversari a la plaça de la Pau, aquest dissabte, a les onze del matí.

La música seguirà tenint un paper important durant els dies d'Enramades. El dissabte al vespre l'Orquestra Selvatana serà l'encarregada de fer ballar de valent als sallentins en un concert de nit a la plaça Sant Antoni Maria Claret. El diumenge dia 3 agafaran el relleu el grup Anxovetes, que delectaran el públic amb un recital d'havaneres que començarà a les set de la tarda i tindrà lloc a la plaça Catalunya, i la coral Nova Harmonia, que oferiran una serenata, a dos quarts de nou del vespre, als Embotits.

Història i cultura popular

Un esdeveniment que forma part de l'ADN cultural i patrimonial de Sallent ha de comptar, evidentment, amb la imatgeria del municipi. En aquest sentit, divendres, a les set de la tarda, els Gegants Fillols, Gaspar i Mariona, visitaran i homenatjaran els veïns i veïnes dels carrers enramats amb una petita dansa a cada portalada de l'enramada. Ho faran acompanyats dels grallers reusencs A3Sons. D'altra banda, el centre ocupacional de Sallent acollirà una exposició dels gegantons del poble que es podrà veure del 31 de maig al 4 de juny.

Cal destacar, també, l'espectacle itinerant que es durà a terme el diumenge 3 de juny a partir de dos quarts de dotze del migdia. Es tracta de Destrenant les Enramades, una producció teatral que repassarà la història d'aquesta festa i que comptarà amb la participació dels gegants i nans de Sallent; de l'esbart; dels bastoners del poble, i de la Cobla de Súria. Començarà a la plaça de la Vila i acabarà a la plaça Sant Antoni Maria Claret.

Un dels capítols històrics que Sallent vol posar en valor és la relació que Sant Antoni Maria Claret va tenir amb el municipi. És per això que durant els dies d'Enramades s'oferiran visites guiades a la Casa Museu Claret, format, principalment, per la Casa Natal del Sant, l'església moderna Sant Antoni Maria Claret, i d'una exposició permanent sobre la seva vida i obra.

A banda, tant dissabte 2 com diumenge 3 de juny, hi haurà un trenet turístic que passarà pels diversos carrers enramats. Funcionarà de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a nou del vespre.
 

Programa complet d'activitats i propostes.