Estiu Jove de Manresa presenta una programació potent amb una vintena d'activitats

Paintball, la Holy Party, la Manresa Express, el vòlei platja a la plaça Major, l'Stalow fest al Congost, el festival de música electrònica Manrusiònica, la banyada nocturna a les piscines municipals, són algunes de les activitats proposades

Presentació de l'Estiu Jove Manresa, aquest dimarts
Presentació de l'Estiu Jove Manresa, aquest dimarts | AjM
Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:00h
L'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, organitza un any més l'Estiu Jove de Manresa, una proposta d'activitats esportives, artístiques i d'oci dirigides als joves de 14 a 29 anys, que any rere any, durant els mesos de juny i ju liol, ofereixen una programació variada i molt atractiva que s'ha consolidat plenament en el calendari estiuenc de la ciutat.

Les activitats previstes per aquesta nova edició han estat presentades aquest dimarts a l'Skate Parc de la Zona Esportiva del Congost per la regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, i pels representants d'algunes de les entitats organitzadores: Alfons Rodríguez (Manrusiònica); Laura Martin (CAE); Vanesa Fernández (Casal Joves la Kampana); Enric Rubio (Adolescents.cat); Ferran Soler (Stalow Fest); Marc Dko (Murs Plàstics); Eder (Parkour Manresa); Paqui Borjas (Expressa't); i Laura Perostes (Oficina Jove).

Anna Crespo ha mostrat la satisfacció de celebrar una nova edició amb més d'una vintena d'activitats de forma conjunta amb entitats i particulars de la ciutat i fer-ho de forma gratuïta o amb un preu molt moderat amb l'objectiu que pugui arribar a tothom. La regidora de Joventut ha explicat que la nostra voluntat "és que el programa sigui plural i tingui un esperit participatiu". Ha afegit que l'Ajuntament ha editat 11.000 fulletons del programa, dels quals 9.000 s'han enviat directament als gairebé 9.000 joves de la ciutat. Les activitats que necessiten inscripcions prèvies arrenquen el proper dilluns, 4 de juny.

Alfons Rodriguez (Manrusiònica) ha destacat com a novetats d'aquest any "el conveni signat amb l'Ajuntament, les polseres Manrusiònica Pass, per facilitar l'accés als tiquets de beguda i menjar, i un escenari exclusiu per a artistes femenines". Laura Martín del CAE ha explicat la 5a edició de la Manresa Express, que enguany ha augmentat la participació a 20 parelles "gràcies a la bona acollida" i altres activitats com la Nits de Jocs a la Fresca. Vanesa Fernández ha destacat el campionat de ping pong i altres activitats organitzades per millorar estèticament la part exterior del Casal de Joves la Kampana.

Al seu torn, Enric Rubio ha explicat els detalls de la Holi Party, "una festa plena de color adreçada al públic familiar en general i amb la destacada actuació dels DJ's Roger Carandell i Adrià Ortega". Ferran Soler ha explicat les característiques de la Stalow Fest, que omplirà la zona esportiva del Congost amb un munt d'activitats de cultura urbana. La Stalow Fest inclou la participació d'artistes del grafit que, segons Marc Dko, "faran d'aquest entorn una gran galeria d'art". La mateixa festa es completarà amb una exhibició del grup Parkour Manresa. El representant d'aquest grup, Eder, ha manifestat que "farem un petit circuït d'obstacles on entrenarem i donarem consells a qui ho desitgi". Finalment, Paqui Borjas ha detallat les característiques del taller de teatre que treballarà principalment el Clown, el teatre gestual.  

Sisena edició d'Estiu Jove

En aquesta sisena edició d'Estiu Jove es proposa més d'una vintena d'activitats durant els mesos de juny i juliol: un taller de teatre, una banyada nocturna a les piscines municipals, el torneig de vòlei platja a la plaça Major, una Macroescape, la setmana d'aventura, el taller de ganxet XL, un torneig de ping pong, el Manresa Express i moltes activitats més que s'inclouen en la seva programació.

Un programa amb el qual l'Ajuntament de Manresa vol potenciar la participació del teixit associatiu juvenil de la ciutat, promovent activitats que sorgeixen de les pròpies entitats juvenils o bé dels propis joves amb l'objectiu d'oferir noves opcions d'oci per als i les joves, especialment de 14 a 29 anys.

Amb aquesta nova edició es mantenen algunes activitats molt consolidades i de gran èxit en les edicions anteriors, però s'incorporen algunes novetats: Una Holi Party amb Adolescents.cat que tindrà lloc el dissabte 21 de Juliol a la plaça Europa a les 19h i que comptarà amb l'actuació dels DJ's Roger Carandell i Adrià Ortega.

Una altra proposta serà l'Stalow fest, un festival alternatiu de cultura urbana organitzat i promogut per l'entitat Manresana Stalow que enguany celebra la tercera edició i que pren especial importància ja que s'inclou dins de MUR, Manresa Art Urbà, un projecte multidisciplinari en el marc de la Capitalitat Cultural de Manresa 2018. Al festival Stalow s'hi podran veure diverses exhibicions i competicions d'skate, hip hop, graffiti, parkour. Aquesta activitat es durà a terme al recinte del nou Congost el proper 30 de juny de 10 a 24h.

Una de les activitats més consolidades de la programació juvenil és el Torneig de vòlei platja a la plaça Major de Manresa que enguany celebra la 12a edició. Serà des de dilluns 25 de juny fins al diumenge 1 de juliol i comptarà amb la participació d'equips que juguen habitualment a vòlei, com també d'equips que s'inicien en aquest esport.

Gràcies a l'èxit de l'any passat es farà la segona edició del Torneig de vòlei adreçat als més joves per tal de que s'iniciïn en aquest esport d'equip. Hi podran participar grups mixtos i els components hauran de tenir menys de 16 anys. Serà del dimarts 26 de juny al dissabte 1 de juliol.

Algunes de les activitats estiuenques es programen en els equipaments juvenils de la ciutat: l'Espai Jove Joan Amades (C/ Sant Blai, 14) acull un taller de teatre els dies 9, 11 i 13 de juliol de 10 a 13h. Els i les joves participants podran desenvolupar les seves habilitats artístiques i descobrir el seu potencial. El Casal de joves la Kampana (plaça Icària) ha preparat un taller de ganxet XL, un torneig de ping pong d'estiu i un taller per pintar i decorar les persianes de l'equipament amb l'artista Susanna Ayala.

Un programa molt participatiu

Des de la regidoria de Joventut es valora especialment que les activitats que es proposin comptin amb la implicació dels propis joves a l'hora de realitzar-les, com a mètode d'aprenentatge i també a l'hora de proposar-les. En aquest sentit, cal destacar l'activitat Keep Calm liderada pel Casal de Joves la Kampana, on a través d'una dinàmica participativa en els centres de secundària de la ciutat, per tercer any consecutiu s'ha pogut escollir una de les activitats que s'inclouen dins el programa. Coincidint amb l'any passat, l'activitat proposada ha estat Paintball i està previst que es realitzi el proper 7 de juliol a les 18h a la llera del riu Cardener.

Al programa també s'inclouen activitats sorgides d'entitats juvenils, com és l'Stalow fest, que agrupa joves de diferents entitats que s'uneixen per oferir a la ciutat un dia de cultura urbana.

PROGRAMACIÓ AL DETALL

Festa del Riu

Vine a gaudir d'un dia al riu amb actuacions basket beat, tallers i a la nit la Fundación Tony Manero.

Data: 2 de juny
Lloc: Zona del Pont Nou del Riu
Horari: de les 10 a les 24 h.
Organitza: Ajuntament de Manresa

Manresa Express

Vols fer una cursa per parelles per diferents espais de la ciutat? Completar un Sudoku, pujar al rocòdrom del Congost, travessar el parc de l'Agulla amb caiac. Una versió manresana del Pekin Express. No et perdis l'oportunitat!

Data: 9 de juny
Lloc: Plaça Europa
Horari: 10.00h
Organitza: Casal de Joves la Kampana i el CAE
Col·labora: Ajuntament Manresa
Inscripció/preu: 10€ www.cae.org

Manrusionica

Festival de música electrònica de la Catalunya Central. Food Trucks, electrònic pícnic videomapping a la façana de la Seu.

Data: 9 de juny
Lloc: Parc de la Seu/ Plaça de la Reforma/Stroika
Horari: Electrònic Parc al parc de la Seu, a partir de les 12.00h, plaça de la Reforma de les 19.30 a les 02.30h de la nit, sala Stroika de les 02.30 a les 07.00h.
Organitza: Manrusionica i Ajuntament de Manresa
Més informació: www.manrusionica.com

Festival Simfònics

Amb l'objectiu de visualitzar ta tasca de les Escoles de música realitza aquest festival que compta amb l'apadrinament del grup Barcelona Gospels Messengers.

Data: 9 de juny
Lloc: Diferents espais de la ciutat
Horari: 18.00h
Organitza: Simfònic Associació i Ajuntament de Manresa
Col·labora: Ajuntament Manresa
Inscripció/preu: Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia www.manresajove.cat

Macroscape

Vine a jugar aquest joc intel·ligent, on amb grups d'entre 4 i 5 persones hauràs de resoldre una sèrie d'enigmes a contrarellotge.

Data: 16 de juny
Lloc: Plaça Major
Horari: 20.00
Organitza: Cocolisto i Ajuntament de Manresa
Inscripció/preu: www.cocolisto/macroescapemanresa. Gratuït.

Nits de Jocs

Les Nits de joc són un espai de trobada per a totes les persones apassionades pels jocs de taula. Vine i podràs provar més de 50 jocs de taula diferents!

Data: 7, 14 i 21, 28 de juny
Horari: 21.30h
Lloc: Cafè del Taller
Organitza: CAE i Club del Joc
Inscripció/preu: activitat gratuïta sense inscripció prèvia

Taller de ganxet XL

Vine a posar color i a crear elements decoratius pels arbres de la plaça Icària

Data: del 12 al 14 de juny
Horari: de 17.00 a 20.00h
Lloc: Plaça Icària
Organitza: Casal de Joves la Kampana i Ajuntament de Manresa

Planta't a la Icària: Pintada de persianes

Ajuda'ns a donar color a les persianes del Casal de Joves la Kampana, amb l'artista, Susana Ayala.

Data: 20 i 21 de juny
Horari: de 17.00 a 20.00h
Lloc: Plaça Icària
Organitza: Casal de Joves la Kampana i Ajuntament de Manresa

Explica'm una història: Projecte Art que suma

Un grup de gent gran ha visitat l'Escola d'Art per explicar les seves vivències i experiències de quan eren joves i ha fomentat l'intercanvi creatiu entre els alumnes

Data: 15 de juny
Horari: tot el dia
Lloc: Escola d'art
Organitza: Escola d'art de Manresa i Ajuntament de Manresa

XII Torneig de vòlei platja

Torna el Torneig de vòlei platja a la plaça Major. Estàs ready? Normes del torneig: els jugadors han de ser majors de 16 anys. Els equips han de ser mixtos, de 4 persones com a mínim. Hi ha dues categories: vermells (equips que no juguen habitualment a vòlei) i blaus (equips que juguen habitualment a vòlei)

Data: de dilluns 25 de juny a diumenge 1 de juliol
Horari: de dilluns a divendres de 18.30 a 24h, dissabte de 15 a 22h i diumenge de 9 a 21h
Lloc: Plaça Major
Organitza: Ajuntament de Manresa i Vòlei 6
Inscripció/preu: 10€ per persona. www.manresajove.cat. Places limitades

II Torneig Junior de vòlei platja

Si tens menys de 16 anys i t'agrada jugar a vòlei, aquest any apunta't a aquest nou torneig! Normes del torneig: Els equips han de ser mixtos, de 4 persones com a mínim.

Data: dimarts 26 de juny al diumenge 1 de juliol
Horari: de dilluns a divendres de 17.00 a 18.30 Dissabte de 15 a 20h
Organitza: Ajuntament de Manresa i Vòlei 6
Inscripcions/preu: 20 euros per equip. www.manresajove.cat

Stalow Fest

El festival alternatiu de Manresa! Concerts, skate, hip hop, graffiti, parkour i moltes sorpreses més. No t'ho pots perdre!

Data: Dissabte, 30 de juny
Horari: 10 a 24h
Lloc: Complex Congost
Organitza: Associació Stalow Fest i Ajuntament de Manresa
Inscripció/preu: activitat gratuïta sense inscripció prèvia

Torneig de ping pong d'estiu

T'agrada jugar a ping pong? Apunta't i participa al torneig d'estiu ! Vine a compartir!

Data: 2 de juliol
Horari: 18.00h
Lloc: Plaça Gispert
Organitza: Casal de Joves la Kampana

Nits de Jocs a la fresca: Especial homes llop lluna plena

El Club del Joc del CAE organitza una nit de jocs a la fresca, on el joc protagonista serà el homes Llop. T'atreveixes a jugar-hi?

Data: 5 de juliol
Horari: 21.30 a 24h
Lloc: Plaça Major
Organitza: CAE i Club del Joc
Inscripció/preu: activitat gratuïta sense inscripció prèvia

Setmana jove de la Balconada

Tres dies d'activitats per joves al barri de la Balconada. T'ho perdràs???

Data: 6, 7 i 8 de juliol
Horari: Matins i tardes
Lloc: Al barri de la Balconada
Organitza: PDC Balconada, Punt Omnia i Avv. Balconada.
Inscripció/preu: Envia un correu a [email protected]. Activitat gratuïta

Paintball

Vine a jugar a Paintball, un joc d'equip, divertit i estratègic!!

Data: Dissabte, 7 de juliol
Horari: 18.00
Lloc: Llera del riu ( punt trobada: Estadi de futbol)
Organitza: Ajuntament de Manresa
Inscripció/preu: www.manresajove.cat. 5 euros. A partir de 14 anys.

Piscines Nocturnes

Vine amb banyador i xancletes a gaudir d'una remullada a la nit amb ambient, llums i música chill-out a les piscines municipals de Manresa. Hi haurà servei de bar. A partir de 14 anys.

Data: Divendres 13 de juliol
Horari: 21 a 24h
Lloc: Piscines municipals de Manresa
Organitza: Ajuntament de Manresa i piscines municipals
Inscripció/preu: 3€ Compra la teva entrada a les piscines municipals. Gratuït pels abonats a les piscines.

Holi Party

Gaudeix de la Holi Party d'adolescents.cat, amb els dj: Roger Carandell i Adrià Ortega

Data: Dissabte, 21 de juliol
Horari: 19:00
Lloc: Pl. Europa
Organitza: Ajuntament de Manresa
Inscripció/preu: activitat gratuïta sense inscripció prèvia

Tallers Setmanals

Campus vòlei platja

Vols passar una setmana practicant vòlei platja?  Apunta't al Campus!

Data: de dimarts 26 de juny a divendres 29 de juny.
Horari: de 9.00 a 12.00h
Lloc: Parc de la Seu/ Plaça Major de Manresa
Organitza: Ajuntament de Manresa i Vòlei 6
Inscripció/preu: 25€. www.manresajove.cat

Taller de teatre

Taller artístic on aprendràs a confiar en el teu talent i les teves habilitats. Apunta-t'hi per descobrir el teu potencial.

Dates: 9, 11 i 13 de Juliol
Horari: de 10 a 13h
Lloc: Espai Jove Joan Amades, C/ Sant Blai, 14.
Organitza: Ajuntament de Manresa
Inscripció/preu: 18€. www.manresajove.cat

Setmana d'aventura

Apunta-t'hi i prepara't per anar amb bicicleta, per fer escalada, caiac, patinet 4x4. Cada dia un esport diferent!

Data: 2 al 6 de juliol
Horari: de 9.30 a 13.00 h
Lloc: diferents espais de la ciutat
Organitza: Ajuntament de Manresa, Casal de joves la Kampana i el CAE.
Inscripció/preu: 25€. www.manresajove.cat

Exposicions

Trencant el silenci

L'exposició pretén conscienciar a la població amb 14 imatges i dos escrits inspirats en casos reals sobre la dura situació en què es troben algunes dones víctimes de violència masclista

Data: del 4 al 29 de juny
Lloc: Espai Jove Joan Amades C/ Sant Blai, 14
Horari: Dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14h i tardes de dilluns a divendres de 16 a 19h.
Organitza: Associació Lilium, Foto Art i Ajuntament de Manresa.
Entrada lliure

Explica'm una històra- Projecte Art que suma

L'exposició pretén conscienciar a la població amb 14 imatges i dos escrits inspirats en casos reals sobre la dura situació en què es troben algunes dones víctimes de violència masclista

Data: del 4 al 29 de juny
Lloc: Sala Exposicions Escola d'Art de Manresa , c. Infants núm. 2, i a diferents espais públics de la ciutat.
Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14h , de dilluns a dijous de 15 a 21h i divendres de 15 a 20h
Organitza: Escola d'Art i Ajuntament de Manresa.
Entrada lliure

Exposició Ludorail: Jugant per Europa

De l'experiència de 22 joves que van viatjar de Verona a Manresa, organitzant activitats dinamitzades a les diferents places de totes les ciutats per on passaven, compartint jocs adreçats a totes les edats, neix aquesta exposició que crea el CAE.

Horari: De dilluns a divendres de 17 a 20.30 h
Dates: del 4 al 29 de juny
Lloc: Casal de Joves la Kampana, plaça Icària
Horari: de dilluns a divendres de 17.00 a 20.30
Organitza: Casal de Joves la Kampna i CAE
Entrada lliure

Concursos

Concurs d'Instagram del Centre Històric

Capta la millor imatge del nucli antic de la ciutat, que facin referència a la vida quotidiana d'aquests barris i etiqueta-ho a # CHpostal. Les millors s'editaran en cartró ploma i es farà una exposició! Participa! Hi haurà premi!