El sever vídeo de Jordi Wild sobre la toxicitat a Internet després de la retirada del Rubius

El youtuber manresà lamenta la fredor i insensibilitat de la gent a l'hora de comentar qualsevol contingut online

Jordi Wild reflexiona sobre la toxicitat a Internet arrel de la retirada temporal del Rubius
Jordi Wild reflexiona sobre la toxicitat a Internet arrel de la retirada temporal del Rubius | Youtube
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:47h

El vídeo que El Rubius –el youtuber amb més seguidors de l'Estat espanyol- va publicar aquest passat divendres anunciant que es retirava temporalment de la plataforma online, ha suscitat milers de reaccions d'usuaris i homòlegs seus. En la gravació, que ja compta amb gairebé vuit milions de reproduccions, el popular malagueny explicava que el motiu pel qual havia decidit deixar de banda el seu canal era per la pressió social a la qual estava sotmès diàriament. Des de finals de l'any 2011 que, pràcticament cada tres dies, publicava contingut audiovisual a les xarxes. Un contingut que rebia bones crítiques però també de molt dolentes. L'ansietat i l'estrès extrem que ha experimentat darrerament, l'han portat a prendre una decisió que no ha deixat indiferent ningú.

Un dels youtubers que ha volgut mostrar-li el seu suport ha estat Jordi Wild, el manresà que va crear el canal El Rincón de Giorgio, que actualment té set milions i mig de seguidors. En el vídeo que va treure a la llum aquest dilluns, titulat El Rubius se "retira" y la toxicidad en Internet i que ja acumula un milió i mig de visualitzacions, el comunicador bagenc reflexiona sobre l'allau de crítiques a la qual estan sotmeses totes aquelles persones -siguin famoses o no- que pengen continguts a la xarxa.

"Cada dia ens estem tornant més freds i amb menys empatia i diem coses als altres com si no fossin persones", lamenta, tot posant de manifest que "Internet s'ha convertit en una jungla on el més fort és el que ridiculitza més a l'altre".

Afirmant, contundent, que les xarxes "han convertit l'insult en un linxament públic", l'influencer manresà comenta que "és molt complicat aguantar la pressió social perquè cada dia tot el que fas és analitzat i examinat per la multitud". En aquest sentit, i assegurant que "el principal problema d'Internet és que es permet comentar massa", Wild  argumenta que "el que s'hauria de fer és no permetre comentaris als continguts que es pengen" i només deixar-ne fer en pàgines web de debat.

La seva reflexió no només fa referència als vídeos que pengen els youtubers, sinó que la fa extensiva a tots els continguts que es publiquen a les xarxes i que tenen un autor concret, siguin notícies, cançons, pel·lícules o videoclips. "Pujar continguts a Internet és com fer un examen", exclama, tot afegint que "això és un perill perquè a banda d'ocasionar molts casos de bullying també provoca una pressió contínua sobre el que es fa que no és normal".

El vídeo, de quinze minuts de durada, acaba augurant que si les crítiques segueixen vagarejant per les xarxes impunement i sense control, "la policia s'hi posarà i Internet s'acabarà militaritzant".