Catalunya en Comú Podem pregunta a la Generalitat sobre el vessament de salmorra a Sallent

David Cid ha reclamat a l'administració catalana que esclareixi els motius de l'esfondrament d'una paret de la bassa

Dipòsit de salmorra amb un dels murs esfondrats
Dipòsit de salmorra amb un dels murs esfondrats | ProuSal
Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat el 30 de maig a les 19:52h
El diputat de Catalunya en Comú Podem, David Cid, ha registrat al Parlament una bateria de preguntes dirigides a la Generalitat en les quals demana explicacions sobre el trencament de la bassa de salmorres de la mina de Sallent, que el passat divendres 25 de maig va patir un trencament deixant anar 200.000 litres de salmorra (90-100 metres cúbics) que van anar a parar al riu Llobregat. Cid ha reclamat a l'administració catalana que esclareixi els motius de l'esfondrament d'una paret de la bassa i ha demanat informació sobre l'estat de manteniment del dipòsit.

Catalunya en Comú Podem vol saber quina ha estat la inversió de l'empresa Sorigué en el col·lector de salmorra en els darrers anys en manteniment, si s'han produït fuites els darrers anys i si la Generalitat ha obert una investigació per conèixer si l'empresa feia "un correcte manteniment del dipòsit". "Quin és l'estat dels dipòsits de Salmorra de Cardona i Súria? Existeix risc de trencament d'aquests dipòsits?", ha preguntat també Cid.

A més, el diputat demana per quin motiu el Centre Superior de Coordinació i Informació de l'Estructura de Protecció Civil de Catalunya (CECAT) va emetre un primer comunicat dient que es podien produir afectacions en la qualitat de l'aigua del Riu Llobregat, i si per tant disposava d'anàlisis propis. "Quin han estat els resultats concrets de les anàlisis de l'aigua que ha realitzat l'Agència Catalana de l'Aigua entre Sallent i Abrera?", reclama.