Les obres de millora de la carretera de Manresa a Viladordis són a la recta final

Territori anuncia una inversió de tres milions d'euros en el nou enllaç entre la C-16 i l'avinguda Països Catalans de la capital del Bages

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, miren els plànol dels treballs
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, miren els plànol dels treballs | Gemma Aleman
Gemma Aleman
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:29h
Les obres de condicionament de la carretera de Viladordis a Manresa finalitzaran en els propers dies. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, han visitat aquest dilluns els treballs que permetran millorar la connexió entre la variant de Manresa i la C-16. Durant la visita, Font ha recordat que els treballs se sumen a les actuacions que està duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat a la xarxa viària de la Catalunya Central. A més ha anunciat una nova partida, de tres milions d'euros, entre l'avinguda dels Països Catalans de Manresa i la C-16.

Les obres de condicionament de la carretera de Viladordis a Manresa finalitzaran en els propers dies. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, han visitat aquest dilluns els treballs que permetran millorar la connexió entre la variant de Manresa (C-55) i la C-16. Durant la visita, Font ha recordat que els treballs se sumen a les actuacions que està duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat a la xarxa viària de la Catalunya Central. A més ha anunciat una nova partida, de tres milions d'euros, entre l'avinguda dels Països Catalans de Manresa i la C-16.

Els treballs, que han comptat amb un pressupost d'1,9 milions d'euros i han tingut una durada de deu mesos, han consistit en l'adequació de la carretera de Viladordis, en el tram que va des de l'enllaç amb la C-55 fins al de la C-16. Comprèn un tram de 900 metres, on s'ha construït una calçada de 10 metres d'amplada amb 2 carrils de 3,5 metres.

En la zona d'enllaç amb la variant, s'han construït dues rotondes de 48 metres de diàmetre. A més, a un dels costats, s'ha creat una via verda de 2,5 metres d'amplada, separada per una barrera mixta de fusta i acer i una filera d'arbrat i enllumenat. D'aquesta manera, quedarà connectada la xarxa urbana de Manresa i el nucli de Viladordis amb un itinerari de vianants i bicicletes. La intervenció inclou també un semàfor per garantir el encreuament de la via verda en direcció als camins existents al costat nord,

En la visita, Junyent ha remarcat que els treballs permetran millorar la mobilitat, resoldre les connexions i afavorir la seguretat. L'alcalde ha recordat que a banda de ser una de les "entrades" a la ciutat, es tracta d'una zona "molt transitada" per la qual cosa era necessària la intervenció.

Entre els assistents a la visita hi era el president de l'associació de veïns del barri de Viladordis, Josep Duocastella, que ha recordat que era una millora necessària. A més, ha agraït que s'hagi aprofitat per "renovar els serveis" que passen per la zona, com el sistema de regadiu i la xarxa d'aigua potable amb "una obra de qualitat".

Cinc anys del compromís

En la visita, Font ha recordat que la intervenció s'engloba en el compromís adoptat el 2013 per millorar la seguretat a la xarxa viaria de l'entorn de Manresa, que ha suposat la millora de la C-55 i descomptes a la C-16. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha insistit en el fet que es tracta d'un pas més que se suma a les actuacions ja en marxa com són el doble carril a la C-55, a Collbató, l'imminent inici dels treballs al mateix eix del Llobregat, a Monistrol de Montserrat i l'actuació que s'està realitzant a la travessera de Castellolí.

Els panells informatius

Una altra de les accions incloses i que es posaran en marxa en el propers mesos són dos panells informatius per tal que els conductors coneguin amb "antelació" la congestió a la carretera C-55 per tal de poder agafar una altra ruta si ho consideren oportú. Els panells, que estan ja col·locats, al terme de Manresa, seran gestionats pel Servei Català de Trànsit i estaran en funcionament "de cara al curs escolar", ha avançat Font.

Nova actuació el 2019

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha anunciat la "millora en una altra de les connexions" a l'entorn de Manresa. El Departament té en redacció el projecte constructiu del perllongament de l'avinguda dels Països Catalans, entre la carretera de Viladordis i la plaça Prat de la Riba, una actuació amb la qual es vol "millorar l'accessibilitat a la C-16 i la mobilitat urbana a Manresa", ha aprofundit, tot afegint que comptaran amb un pressupost de 3 milions d'euros. Segons Font, el projecte hauria d'estar enllestit a finals d'any per tal que es pugui licitar els treballs a principis del vinent.