La Fira del Vapor de Sant Vicenç celebra deu anys amb èxit

El Parc de les Escoles Velles s’ha incorporat com a nou espai musical

Sant Vicenç de Castellet torna a celebrar la seva Fira del Vapor
Sant Vicenç de Castellet torna a celebrar la seva Fira del Vapor | Àlex Gómez Ribera
27 de maig del 2018
Actualitzat a la 1:09h
Sant Vicenç de Castellet recula cada any, a través de la fira del Vapor, a primers del segle XX, una època clau per un municipi que va passar de la vida rural a la industrial, gràcies a l’arribada de les fàbriques tèxtils.

Aquest any la fira arriba els deu anys d’existència, un aniversari celebrat en plena forma gràcies a les parades, espectacles i, sobretot, als visitants que omplen els carrers de Sant Vicenç de Castellet. Enguany s’ha incorporat el Parc de les Escoles Velles a la fira, un nou espai anomenat Vermusic per la seva temàtica musical, s’hi poden veure diferents grups de música i, també, fer-hi un vermut, un gelat o una crep. A més a més, en l’apartat d’espectacles, s’ha incorporat la recreació d’una festa major de l’època.

La fira es pot visitar tant dissabte com diumenge, aquest dissabte ja ha funcionat a ple rendiment amb els carrers del centre del poble plens de parades i gent. Una variada oferta comercial on els productes de kilòmetre 0 han tingut un protagonisme especial a la plaça de l’Ajuntament, amb parades de productes de la zona del Monserratí. A més a més la fira s’ha complementat amb l’animació infantil de Cia. Avalot representant Els Secrets de Mr. Stromboli. Pels carrers de la fira també s’hi han pogut veure demostracions d’oficis antics, maquetes de telers, jocs per la canalla, actuacions musicals i, per arrodonir l’ambient de primers segle XX, diferents persones passejant amb vestuari d’època.

Al llarg del dia s’han pogut veure diferents espectacles repartits per la fira, un dels més destacats ha estat l’Esquellotada, a la plaça Clavé, una recreació dels escarnis que, a primers del segle XX, es feien als vidus que es casaven en segones núpcies.

La desena edició de la Fira del Vapor encara es pot visitar durant aquest diumenge, un dels plats fort serà la recreació d’una festa major de primers del segle XX.