Althaia recaptarà fons per alçar una unitat d'ingrés de salut mental infanto-juvenil

Després del nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia, la prioritat de la fundació és millorar l'atenció a infants i joves

La propera campanya de mecenatge d'Althaia es destinarà a millorar l'atenció infanto-juvenil
La propera campanya de mecenatge d'Althaia es destinarà a millorar l'atenció infanto-juvenil | Sílvia Rius
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:35h
Amb el nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia a punt d'entrar en funcionament, la Fundació Althaia ja té projectes damunt la taula que també vol tirar endavant. Tal com explica Antònia Raich, responsable de la unitat de Participació i Mecenatge, "un dels grans reptes que tenim és millorar l'atenció a infants i joves".

Aquestes millores es traduiran en la reforma de la unitat de pediatria i en la construcció d'una planta d'ingrés de salut mental infanto-juvenil. Tots dos projectes tenen la voluntat de finançar-se, en part, a través d'una campanya de mecenatge semblant a la que s'ha dut a terme per l'equipament oncològic. En aquest sentit, no es farà una campanya per cada cosa sinó que els diners que s'aconsegueixin serviran per assolir tots dos objectius.

El primer que es vol tirar endavant, però, és el de la unitat d'ingrés de salut mental infanto-juvenil, "perquè a la Catalunya Central no n'hi ha cap", diu Raich. Això vol dir, doncs, que quan un menor s'ha d'ingressar, ha d'anar, obligatòriament, en algun dels centres que hi ha a Barcelona o Sant Boi de Llobregat. "Si per a les famílies ja suposa un daltabaix haver d'hospitalitzar l'infant o el jove, encara s'aguditza més que el centre sigui lluny de casa", diu la responsable de Mecenatge.

El projecte per fer realitat aquesta unitat ja està en marxa. De fet, el Servei Català de la Salut ja ha autoritzat la Fundació Althaia perquè l'alci i s'ha compromès a finançar l'equip humà que la farà funcionar. "El que haurem d'assumir nosaltres serà la construcció de l'espai, que volem que segueixi una mica la mateixa línia de l'Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia, amb un entorn humanitzat", declara Raich, tot afegint que "de fet, estem treballant amb nois i noies que havien estat ingressats en algun psiquiàtric perquè ens ajudin a concebre'l".

L'altra branca que es vol reparar en el marc de la campanya de mecenatge és la unitat de pediatria, situada a la segona planta de l'edifici vell de Sant Joan de Déu. "Va construir-se als anys 90 i ha quedat molt antiga", lamenta la de Mecenatge, que indica que "ara, a més, les necessitats han canviat perquè abans s'ingressaven molts infants i ara, en comptes d'això, van a l'hospital de dia". Un hospital de dia que, afirma, "està dins d'una habitació de la mateixa planta, amb quatre taules i cadires". 

La campanya de mecenatge per aquests dos projectes començarà després de les vacances d'estiu.