Diversos CAP del Bages organitzen activitats per la Setmana sense Fum

Les activitats es porten a terme entre el 25 i el 31 de maig

per Redacció , 25 de maig de 2018 a les 10:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu de la celebració de la Setmana sense Fum, del 25 al 31 de maig, amb el lema "Viu a sac sense tabac", diferents equips d'atenció primària de l'ICS Catalunya Central han organitzat activitats per sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no fumar i de viure en un entorn lliure de fum.

Sant Vicenç de Castellet


Es farà un debat a Ràdio Castellet, amb la participació de diferents professionals de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) i un usuari que explicarà la seva experiència. S'hi parlarà del tabac des de tots els vessants: preventiu, patològic i de deshabituació, tant des de la infància (adreçat a pares) i l'adolescència, com fins a l'edat adulta.

També es fa un concurs de vídeos per a nois i noies de 6è d'educació primària fins a 4t d'educació secundària obligatòria (ESO). L'organitza l'EAP Sant Vicenç de Castellet amb els ajuntaments del municipi, i els de Castellgalí i el Pont de Vilomara i Rocafort.


Els guanyadors tindran carnets gratuïts per a tota la temporada d'estiu a les piscines municipals.

Cardona

El CAP Cardona tindrà una parada al centre del poble el dia 27 de maig al matí, coincidint amb el mercat setmanal, i s'organitzaran diverses activitats dirigides a la població per motivar-la a deixar de fumar.

Sant Fruitós de Bages

S'està realitzant un taller de deshabituació tabàquica a càrrec de l'EAP Navarcles - Sant Fruitós - Santpedor, amb sessions setmanals, dirigides per una metgessa i dues infermeres. Amb la intenció que aquest taller passi per diversos espais de la zona, actualment s'està duent a terme al recinte Nexe de Sant Fruitós de Bages.

Manresa

El CAP Sagrada Família organitza diverses activitats que es duran a terme al mateix centre i també al mercat municipal Sagrada Família de Manresa.

Els propers dies es donarà informació a través de diferents cartells on es podran veure, en format dibuix, missatges relacionats amb el fum del tabac.

El dia 29 al mercat i el dia 31 al CAP, es farà un taller adreçat a les persones fumadores per reflexionar sobre algunes de les raons que les poden ajudar a decidirse a deixar de fumar, beneficis i raons per fer-ho i l'estalvi que suposa deixar el tabac.

Els usuaris també podran participar en una prova a través d'un programa audiovisual, per veure els diferents canvis d'imatge i anatòmics del cos humà a causa del tabac.

A més, es faran carboximetries, una senzilla prova per mesurar el nivell de monòxid de carboni en l'aire expirat. Si els paràmetres surten alterats, els usuaris seran citats per fer una espirometria.

Navàs i Balsareny

Taula informativa sobre el tabac i controls de carboximetria. Dijous 31 davant del CAP Balsareny i del 25 al 31 de maig al CAP Navàs. Es regalarà un punt de llibre a tots els participants.

A més, aquest divendres es fa una caminada saludable des del CAP Navàs fins al Castell de Balsareny.

 

Participació