L'avaria d'un camió provoca el tall de la C-55 durant més de 5 hores a Castellgalí

L'incident es va produir en un punt amb un sol carril per sentit i una mitjana de separadora, de manera que els vehicles atrapats no podien ni evitar el col·lapse ni maniobrar

Els turismes atrapats a la C-55 en els dos sentits de la marxa
Els turismes atrapats a la C-55 en els dos sentits de la marxa | Toni Palacios
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:48h
L'avaria i posterior retirada d'un camió a la C-55 a l'altura de Castellgalí va mantenir tallada la via en sentit nord més de 5 hores, des de 3/4 de 8 del vespre de dijous fins gairebé la 1 de la matinada de divendres, i va provocar cues acumulades en els dos sentits de la marxa de 6 quilòmetres, en alguns moment. L'avaria del camió es va produir en el quilòmetre 23, un punt amb un sol carril per sentit i una mitjana separadora en el centre, de manera que no es van poder fer passar els vehicles per l'altre carril donant pas alternatiu.

Una hora després de rebre l'avís, sobre 3/4 de 9 del vespre, Trànsit va obrir els peatges de l'autopista Terrassa - Manresa (C-16) per a fer-la servir com a via alternativa. En aquell moment, però els vehicles acumulats a la retenció en sentit nord ja feien una cua de 4 quilòmetres, la qual, pacientment, i sota indicacions dels Mossos d'Esquadra, va haver de girar cua maniobrant pel mateix carril fins a l'enllaç central de la C-16. En sentit sud, les retencions van arribar a ser de 2 quilòmetres ja que en la recuperació del camió es va ocupar també aquest sentit de la marxa.

Poc abans de la 1 de la mateinada, i un cop reparat el camió, la C-55 va quedar totalment oberta al trànsit en els dos sentits de la marxa.
Arxivat a