Escorcollen una empresa del manresà Lluís Basiana en el marc de la macrooperació de la UDEF

L'empresa Disseny i Sostenibilitat, SL, hauria rebut una subvenció irregular de 45.000 euros per desenvolupar un pla per a la gestió de residus a Panamà

Pere Fontanals
24 de maig del 2018
Actualitzat el 25 de maig a les 12:37h
Entrada al bloc de la seu de Disseny i Sostenibilitat, a la carretera de Cardona, 62-64 de Manresa
Entrada al bloc de la seu de Disseny i Sostenibilitat, a la carretera de Cardona, 62-64 de Manresa | GSV
L'empresa Disseny i Sostenibilitat, SL del manresà Lluís Basiana està sent escorcollada per ordre del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona en el marc de l'operació contra una suposada trama de subvencions irregulars relacionada amb la Diputació que es porta a terme aquest dijous al matí arreu del país, segons ha informat el TSJC.

El jutge traballa amb el supòsit que l'empresa s'ha beneficiat d'una subvenció irregular de 45.000 euros destinada a l'estudi i desenvolupament d'un pla per a la gestió de residus sostenibles a la regió de Veraguas, a Panamà. Pimec va rebre una subvenció de 45.000 euros per desenvolupar la gestió sostenible de residus a la regió panamenya de Veraguas, juntament amb l'Ajuntament de Callús i l'empresa manresana Disseny i Sostenibilitat, administrada per Lluís Basiana.

Com recull la resolució del jutge, Lluís Basiana està imputat per un altre cas de corrupció, per un delicte d'administració deslleial a través de la seva empresa de comunicació, que encara està pendent de sentència. Basiana és també l'administrador de l'empresa de comunicació TLB Grup que gestiona diversos mitjans de difussió. L'empresari és parella de l'exregidora de l'Ajuntament de Manresa per CDC, Olga Sánchez, que va renunciar a l'acta el 2017 per motius familiars.

El jutge del Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona ha dictat una vintena d'entrades i escorcolls a diverses institucions, empreses i domicilis de Catalunya i s'han detingut 29 persones en el marc d'una causa que investiga un entramat pel que s'hauria defraudat uns dos milions d'euros a través de subvencions irregulars en matèria de cooperació al desenvolupament amb països d'Amèrica Llatina, Marroc i Bòsnia, entre d'altres, des de la Diputació de Barcelona mitjançant un seguit d'entitats entre els anys 2012 i 2015.