Dissabte torna a Castellnou el Raid Maqui BTT sobre 140km de senders i trialeres

L'esdeveniment canviarà el punt de sortida i arribada, i enguany es farà des de l'escola l'Olivar

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:08h
El Raid Maqui BTT d'enguany també comptarà amb sorpreses durant el recorregut
El Raid Maqui BTT d'enguany també comptarà amb sorpreses durant el recorregut | Raül Montfort
El nou equip de govern de l'Ajuntament de Castellnou de Bages té com a prioritat el foment de la practica de BTT al municipi, des del punt de vista cultural, turístic com, òbviament, esportiu. Un bon exemple és la consolidació al poble de una de les proves esportives d'ultramarató més reconegudes del calendari nacional, el Raid Maqui BTT, antiga Terra de Maquis, que lliga cultura, filosofia i esport en un concepte.

El febrer passat en només 20 minuts van tancarse les inscripcions pels mes de 350 participants afortunats d'entrar i així poder superar el proper dissabte 26 de maig en un dels circuits més tècnics i durs que existeixen. Prova d'això és que el primer dels participants tardarà unes 10 hores a completar el recorregut i l'últim en necessitarà més de 16 per superar el repte.

L'esdeveniment canviarà el punt de sortida i arribada, i enguany es farà des de l'escola l'Olivar, un equipament municipal dels darrers anys que compleix tots els requisits i on s'espera força assistència de públic per rebre els maquis (finishers) i on s'organitzaran activitats paral·leles com una pedalada infantil coordinada per l'escola de ciclisme de BikeKids.

El Raid Maqui és conegut per ser una barreja de diferents formats, fora del tradicional i donant altres valors a un esdeveniment esportiu. N'és exemple, que no hi ha classificació final, que totes les barretes estan marcades per evitar embrutar el recorregut i que entre els avituallaments hi ha sorpreses; iaies que fan parar els corredors, masies reconvertides en discoteques i avituallaments més semblants a un chillout que a un punt de refrigeri. Sense oblidar que els 140 km de senders i trialeres no estan a l'abast de tots, doncs l'organització preveu que un 20% dels participants no finalitzi el recorregut.