Nova sessió del programa Formació 3.0 per a motoristes, aquest divendres a Manresa

Tindrà lloc al Nou Congost de 12.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 18.00 h

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:22h
Aquest divendres 25 de maig, prèviament a la Rider 1000 de dissabte 26 –un esdeveniment motociclista no competitiu de 1.000 quilòmetres per carreteres obertes al trànsit amb inici i finalització a Manresa – tindrà lloc a Manresa una nova sessió de la Formació 3.0. Aquesta serà la tercera de les nou sessions que formaran part d'aquest programa formatiu organitzat pel Servei Català de Trànsit (SCT) i ANESDOR (Associació Nacional d'Empreses del Sector de les Dues Rodes) i adreçat als conductors de motocicletes que vulguin millorar la seva tècnica de conducció i millorar la seva seguretat.
 
El programa Formació 3.0 s'ha reeditat aquest 2018 per quart any consecutiu i s'allargarà fins al mes d'octubre. Les dues primeres formacions d'enguany s'han fet a l'Hospitalet de l'Infant (al març) i a Gandesa (a l'abril). Una edició més, la Formació 3.0 compta amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, tant per al desenvolupament de l'activitat com per a la localització de les ubicacions adequades a les quatre demarcacions catalanes.
 
Els motoristes que vulguin realitzar aquesta activitat formativa, que és de caràcter gratuït, efectuaran un recorregut amb la seva motocicleta d'uns quinze minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Finalitzats els recorreguts, es visualitzen les imatges i es comenten els detalls que puguin millorar la conducció del motorista participant per tal de garantir al màxim la seva seguretat. Quan s'acaba l'activitat, l'interessat rep la gravació i un full amb deu punts sobre l'estat tècnic de la motocicleta. Amb la Formació 3.0, es pretén identificar i corregir els errors dels motoristes per tal de millorar la seva tècnica i en conseqüència reforçar la seva seguretat.
 
Sinistralitat dels motoristes
 
La Formació 3.0 és una de les actuacions que desenvolupa el Servei Català de Trànsit amb l'objectiu d'augmentar la seguretat viària dels conductors dels vehicles de dues rodes, donant consells per a la conducció segura i eines de millora i perícia adaptats a cada participant. Enguany, han mort 17 motoristes a les carreteres catalanes, 7 més respecte el mateix període de l'any passat. Una altra dada destacada és l'augment dels accidents mortals amb un sol vehicle implicat, que aquest any representa més del 50% del total entre aquest col·lectiu.
 
L'any 2017 van perdre la vida 168 persones a la xarxa viària interurbana de Catalunya, de les quals 45 eren motoristes, una quarta part del total, mentre que 292 usuaris de vehicles de dues rodes van patir ferides de gravetat.

Les persones interessades en participar-hi no han de fer inscripció prèvia, només han d'anar el dia de la formació al punt de trobada on s'inicia la sessió. En el cas de l'activitat de divendres, el lloc fixat és el pavelló Nou Congost de Manresa i pel que fa als horaris previstos, de 12.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 18.00 h.

Nou material divulgatiu per a una conducció segura de motocicletes

L'SCT distribuirà entre els motoristes d'aquestes activitats formatives i també en esdeveniments relacionats amb el món de les dues rodes una postal free amb consells viaris amb l'objectiu de conscienciar els usuaris dels vehicles de dues rodes de fugir de conductes de risc a la carretera i apel·lar-los a una conducció responsable i segura durant la conducció. En aquest nou material també s'explica en què consisteix la Formació 3.0, a banda de destacar aquestes recomanacions bàsiques per una conducció segura de les motocicletes:
- Respecta els límits de velocitat i mantén la distància de seguretat
- Posa't un casc integral, jaqueta, pantalons, botes i guants de protecció
- Fes un manteniment periòdic de la moto
- Porta els llums en bon estat i encesos tant de dia com de nit
- A la carretera, ets el més vulnerable. No et distreguis
- La traçada i la frenada són bàsiques per a la teva seguretat.