L'escaquista de la Joviat Dan Clotet participa en el campionat de Suïssa sub-10

Inici de la partida entre el Dan (negres) i en Kishan Udipi (blanques)
Inici de la partida entre el Dan (negres) i en Kishan Udipi (blanques) | Arxiu particular
Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:39h
Entre divendres 18 i dilluns 21 de maig es va disputar a Berna (Suïssa) la final del campionat de Suïssa d'escacs en categoria sub-10. L'escaquista de Joviat Fundació Dan Clotet hi va participar després de guanyar el torneig de classificació que es va celebrar el gener a Wollishofen (Zuric), fet que el convertia en un dels candidats al podi. El torneig es va celebrar a 7 rondes de 90 minuts amb 30 segons d'increment per jugada pel sistema suís.

Clotet no va exhibir el seu millor joc: tot i no cometre errades greus en les obertures i el joc mig, no va afinar prou als finals. A banda del primer classificat, un intractable Kishan Udipi que va guanyar totes les seves partides, hi va haver força igualtat entre la resta de participants. 

Clotet va cedir davant Kishan Udipi (1r classificat) a la primera ronda i tot seguit va guanyar la segona amb facilitat a Kosta Dubovac. El duel amb Udipi a la primera partida del campionat, que va durar tres hores i mitja i on Clotet va tenir les taules a l'abast, el va deixar tocat.

El segon dia va ser encara menys productiu, encaixant una derrota en l'enfrontament amb Mathias Mattenberger i cedint unes taules a Thierry Breyer després de patir una indisposició. 

El tercer dia de competició va començar bé, amb una victòria enfront Michail Estermann que el situava amb 2,5 punts de 5 possibles i encara amb opcions de podi, que es van esvair en encaixar una nova derrota a mans de Julius Scherler, que va finalitzar segon amb 5 punts.

El darrer enfrontament va ser contra Subirr Malli, ja sense cap transcendència per a la classificació final, i va finalitzar amb taules.