El barri de Sant Pau reconeixerà el doctor Pere Tarrés en un acte dissabte

El doctor manresà és l'únic membre del Col·legi de Metges de Barcelona que ha estat beatificat per l'Església Catòlica

Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:39h
L'Associació de Veïns del Barri de Sant Pau de Manresa, en col·laboració amb l'Ajuntament i el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), ha organitzat un acte de reconeixement al doctor Pere Tarrés.

L'acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de maig, a les 12.30 hores, a la Plaça de la Verge de l'Aurora – Carrer de Pere Tarrés del barri de Sant Pau de Manresa i comptarà amb les intervencions de Rafael López, en representació de l'AVV del Barri de Sant Pau; Jordi Aligué, president de la Junta comarcal del Bages del CoMB, i Valentí Junyent, alcalde de Manresa.

Aquest acte de reconeixement se celebra des de l'any 2004, quan el doctor Pere Tarrés fou beatificat pel Papa Joan Pau II al Santuari de Loreto (Ancona, Itàlia), i la voluntat de les institucions que el promouen és recordar la figura d'un manresà exemplar.

El doctor Pere Tarrés va néixer a Manresa el 1905 i va morir a Barcelona l'any 1950, després d'una vida molt intensa. L'Ajuntament de Manresa va aprovar l'any 1955 posar el nom del Dr. Tarrés a un carrer del barri de Sant Pau, ja que la Fàbrica Blanca, situada al barri, va ser el lloc de treball del seu avi i altres familiars, i domicili ocasional de la família Tarrés. El doctor manresà és l'únic membre del Col·legi de Metges de Barcelona que ha estat beatificat per l'Església Catòlica.