El foc prendrà els carrers del Centre Històric amb la III Trobada de Diables

Tindrà lloc aquest dissabte i començarà amb una tabalada a Crist Rei

Imatge del final de festa de la segona Trobada de Diables
Imatge del final de festa de la segona Trobada de Diables | Pere Fontanals
Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:31h
La colla de Diables de Manresa, una de les seccions de l'entitat Xàldiga, ja ho té tot a punt per celebrar la tercera Trobada de Diables a Manresa, una iniciativa que, seguint amb la voluntat dels organitzadors, s'està consolidant com una cita més en el calendari festiu de la ciutat.

La trobada tindrà lloc aquest dissabte, 26 de maig, i comptarà amb la participació de les colles de diables Fills de la Flama, provinents de l'Hospitalet de Llobregat, i Diables El Jordiet de Garcia, provinent de la Ribera d'Ebre.

La cercavila de percussió que donarà el tret de sortida a l'esdeveniment començarà a les nou del vespre a la plaça de Crist Rei i acabarà a la Gispert, seguint un recorregut que passarà pel Passeig Pere III, la plaça Sant Domènec, el carrer del Born, la Plana de l'Om i el carrer Talamanca. Els encarregats d'amenitzar la corrua amb els seus instruments rítmics seran els tabalers de les dues colles de diables convidades.

Quan s'arribi a la Plaça Gispert, a les deu del vespre, aproximadament, començarà la cercavila de foc, que recorrerà els carrers Talamanca, Alfons XII, la plaça Llisach, el carrer de les Piques, el carrer Sant Miquel, el Vallcendrera, la plaça Pedregar, el carrer Pedregar, la plaça del Carme, el carrer del Carme i, finalment, la plaça Europa. En aquest punt s'hi durà a terme un gran final de festa que s'iniciarà amb una encesa conjunta de les tres entitats participants.

Consells i recomanacions de seguretat per part de l'alcalde

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha promulgat un ban amb un seguit de consells i recomanacions de seguretat  amb motiu de la celebració de la tercera Trobada de Diables. En el missatge, que es pot consultar prement aquest enllaç, es recorda que la gent que hi participi cal que dugui roba adient per a l'ocasió (cotó, jerseis i pantalons llargs, mocador al coll i barret de roba); que no es demani aigua als veïns per evitar taps, relliscades i que la pólvora es mulli i exploti enlloc de cremar-se, i que no s'encengui foc ni es fumi a prop de les bosses o els contenidors del material pirotècnic.

Així mateix, el batlle també detalla consells adreçats als veïns i comerciants de la zona on es durà a terme la cercavila de foc; als integrants de la trobada, i a la ciutadania en general.