La Papasseit acollirà una xerrada sobre Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel

El manresà Josep Camprubí Servitja serà l'encarregat de conduir l'acte que tindrà lloc divendres a les 7 de la tarda

Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:40h
Aquest divendres, la Llibreria Papasseit acollirà una xerrada sobre els escriptors Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel. El manresà Josep Camprubí Servitja serà l'encarregat de conduir l'acte homenatge al poeta lleidatà, que tindrà lloc aquest divendres 25 de maig a les 7 de la tarda.

El passat mes de gener de 2017 es commemorava el 80è aniversari de la mort, als 24 anys d’edat, del poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel, íntim amic de Salvador Espriu.

Amb motiu d’aquesta efemèride, i sota el títol "Espriu i Rosselló-Pòcel: Amic i Amat", la Llibreria Papasseit proposa una aproximació a les figures dels poetes i en la idea que, en la seva obra, Espriu reviu Rosselló-Pòrcel.

Mort l'amic als 24 anys, Espriu n'escriu i en parla sempre més, pràcticament en totes les seves obres. La figura de Rosselló-Pòrcel traspassa la poesia d'Espriu de dalt a baix. Espriu pretén la pervivència del record de l'amic, tot i saber que l'oblit és inexorable. Espriu havia escrit "ningú no l'ha conegut, potser, tant com jo, pocs l'hauran estimat més".

Josep Camprubí Servitja (Manresa, 1950) és llicenciat en Biologia i ha estat professor de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa i al Milà i Fontanals de Barcelona. Camprubí ha coordinat revistes, activitats culturals i conferències i ha col·laborat amb el CCCB i l'Institut d'Humanitats de Barcelona.

L'acte tindrà lloc el proper divendres 25 de gener a les 7 de la tarda a la Llibreria Papasseit (C/Barcelona, 25 de Manresa) i l'accés serà gratuït i obert a tothom.