El 9 de juny torna Manrusionica, el festival internacional de música electrònica

L'edició d'enguany, la vuitena, comptarà amb 3 escenaris, 19 hores de música ininterrompuda, 15 artistes, mapping i activitats per a tots els públics

Imatge d'arxiu del videomapping sobre la façana de la Seu
Imatge d'arxiu del videomapping sobre la façana de la Seu | MLB
Redacció
22 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:07h
Dissabte 9 de juny se celebrarà la 8a edició del Festival Internacional de Música Electrònica Manrusionica, festival anual que se celebra des de 2011 en ple centre històric de Manresa, ciutat que aquest 2018 és la Capital de la Cultura Catalana.

Manrusionica té com a objectiu promoure la cultura de la música electrònica dins del teixit cultural de la zona i, en el seu propòsit d'acostar-la al públic en general, marca la diferència, allunyant-la del seu hàbitat natural en recintes tancats, nocturns i privats, i reinventant diferents espais oberts repartits per tota la ciutat, la majoria d'accés gratuït, en què programa un extens ventall de propostes adreçades a tots els públics (infantil, juvenil i adult).

Manrusionica, considerada ja com la proposta musical més innovadora, atrevida i avantguardista de la Catalunya Central, ha confirmat l'assistència al festival de Cora Novoa, Umwelt, AKKAN (live), JMII, Fernando Lagreca (live), Nightwave, Blush Response (live), Ylia, Beatlove (live), Delusions (live), Adwer (live), LESS THAN D118CO: LKGT, NeoNized Dj's, JOSEPH (live) i Kyar per a aquesta 8a edició. La part visual del festival serà a càrrec de GERARD 3D & NEWBOT (VJ), mestres del mapatge i de les videoprojeccions.
 

Imatge d'arxiu de la Manrusionica 2014 Foto: Manrusionica

 

Així sonarà Manrusionica'18

Entre els plats forts del Manrusionica'18 destaquen, entre d'altres, Cora Novoa, Umwelt, AKKAN, Fernando Lagreca, Blush Response i Nightwave. 

Mostra del gran moment que viu l'escena catalana, tant d'artistes locals com d'artistes establerts des de fa temps a la província de Barcelona, Manrusionica presenta també l'artista conceptual, selector i modular wizard JMII, que a més de publicar els seus últims projectes a diversos segells discogràfics, incloent-hi Mathematics Recordings, 100% Silk i Hivern Discs, i de ser la meitat del duo Olde Gods, és tota una referència de l'escena actual barcelonina per crear ritmes orientats al minimalisme i a la música de ball. 

També ens porta l'Ylia, multifacètica artista molt coneguda per la seva habilitat com a discjòquei, que actualment està ultimant el seu debut com a productora en solitari amb el nom de Terence. També hi veurem el veterà discjòquei de Barcelona LKGT (LESS THAN D118CO LKGT), àlies de l'últim projecte de Dani, de KIMBERLY i CLARK, i el jove de Manresa Kirian Castaño Araque, conegut artísticament com a KYAR.

I per últim, també cal destacar la participació en aquesta edició dels Neonized Dj's, membres de Neonized Magazine, blogzín espanyol sobre música; del malagueny Joseph (live), eclèctic productor i cantant; de l'hongarès Adwer (live), i dels directes dels duos Beatlove (live), format per Benjamín Jiménez i Myriam Fernández, i Delusions (live). 

Des de les dotze del migdia de dissabte 9 fins a tres quarts de set de la matinada de diumenge 10 de juny, aquests 15 artistes seran els encarregats de possar la banda sonora a les 19 hores ininterrompudes del festival.

Manrusonica: Un festival a l'aire lliure sostenible i integrador 

Amb l'objectiu de potenciar i vincular la música electrònica a llocs emblemàtics de la ciutat com la Cova de Sant Ignasi, el carrer del Balç o el ja conegut escenari de la Seu, la 8a edició del festival comptarà amb els espais següents:

Espai Ca l'Arpellot (Parc de la Seu, de dotze a una, gratuït)

Es presenta com un espai còmode i agradable pensat per a tots els públics, amb actuacions ininterrompudes.

En aquesta ocasió l'espai compta amb la col·laboració destacada de Ca l'Arpellot, la cadena de supermercats saludables de la Catalunya Central, que ha elaborat, a partir de la seva oferta de servei d'àpats saludable, una carta de restauració específica que podrem assaborir durant la totalitat del festival, i amb unes quantes sorpreses per al migdia. A partir de la posta de sol l'escenari es convertirà en una autèntica disco dels anys vuitanta i noranta.  

Escenari Thunderbitch (Plaça de la Reforma, de dos quarts de set fins a dos quarts de tres, gratuït)

Espectacular localització al peu de la col·legiata basílica de Santa Maria de l'Aurora o, com se l'anomena popularment, la Seu, l'edifici més emblemàtic del gòtic manresà.

Projeccions i videomapatge sobre la façana de la basílica, enguany en un espectacle exclusiu de 10 minuts, de dotze a dotze i deu de la matinada, en un espai que conviurà amb l'street food amb què es completa l'experiència del festival sense haver de sortir a fora per sopar.

Sala Stroika (Av. dels Dolors, 17, de dotze a tres quarts de set, 12 €)

Es posiciona de nou com l'espai perfecte per posar punt i final al festival i per ballar amb els caps de cartell. A més de gaudir del line up, els escenaris diürns també compten amb tallers per a infants, street food i zona de paradetes. A part, el festival disposa d'un servei gratuït d'autobusos que connecten les diferents localitzacions, cosa que el fa 100 % accessible i respectuós amb l'entorn.
 

Videomapping projectat a la façana gòtica de la Seu Foto: Manrusionica


Manrusionica compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i participa en el programa d'integració social Entre tothom, a través del qual ofereix tasques en el muntatge del festival a persones en risc d'exclusió social. A més, Manrusionica col·labora en la dinamització del teixit comercial i associatiu de la ciutat, i participa en actes com la Festa Major, ANTIC, Shopping Night o Fira Mediterrània, i s'ha vinculat amb la darrera edició de la campanya "Et porto al cor".