Percussió corporal i bandes sonores: noves propostes culturals de l'Auditori Valentí Fuster

L'espai cultural cardoní rebrà la visita de l'SSM BigHand i del conjunt bagenc Camerata Bacasis

Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:27h
L'Auditori Valentí Fuster de Cardona rebrà la visita, durant els mesos de maig i juny, de la SSM BigHand i de l'orquestra bagenca Camerata Bacasis, respectivament. La programació d'alt nivell que tindrà lloc a la vila ducal s'encetarà aquest dissabte, 26 de maig, amb l'actuació de la formació osonenca SSM BigHand, una big band de percussió corporal liderada pel músic Santi Serratosa, que ofereix una proposta musical que només fa ús de la veu i del propi cos. Una trentena d'artistes seran els encarregats de donar vida al nou espectacle de la companyia, Sako, en el qual fusionaran tota la part rítmica de la percussió amb els moviments de la dansa a través de coreografies que connecten la persona amb el grup en una sintonia única.

L'altre plat fort de l'agenda cultural de l'auditori cardoní arribarà de la mà de l'orquestra bagenca Camerata Bacasis, que interpretaran el seu darrer espectacle, Llums, càmera...Música!, que ja ha passat per diverses sales de la comarca i la Catalunya Central. Es tracta d'un projecte estrenat fa tres anys que pretén posar de manifest la rellevància de la música en el cinema mut, ja que, tal com manifesten els mateixos membres de la banda "és aquesta [la música] l'encarregada d'establir diàlegs i donar veu a l'expressió dels sentiments i a les accions dels personatges".

A través de les composicions de Miquel Coll, amb el suport de Pere Tió i Jordi Coll, l'orquestra serà l'encarregada de posar "veu" a un seguit de curtmetratges creats per diversos artistes de l'estat espanyol. Es tractarà, doncs, d'una sessió de cine-concert que s'iniciarà amb la projecció del curt Terrorists Anonymous, de Rafael García, seguit de la creació cinematogràfica de David Victori, La culpa. També es reproduiran els curtmetratges Noche rota, Calma Blanca, Una nit i Papa insecte i el mag de les bombolles. Tot, amb les seves corresponents bandes sonores creades per l'ocasió.

Les entrades per tots dos espectacles ja són a la venda i es poden adquirir online a través d'aquest enllaç.
Arxivat a