Bea Talegón participarà en una jornada sobre antifranquisme organitzada pel CDR de Navarcles

La proposta, que començarà dijous i acabarà diumenge, comptarà amb la presència de la periodista madrilenya el dissabte

Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:04h
Navarcles acollirà, des d'aquest dijous, 24 de maig i fins diumenge dia 27, una jornada dedicada al moviment antifranquista del municipi. Sota el títol L'antifranquisme a Navarcles. Una lluita compartida, la jornada, organitzada pel Comitè en Defensa de la República (CDR) de Navarcles, començarà el dijous 24 amb la taula rodona Lluita antifranquista a Navarcles, que tindrà lloc a l'espai Cel Obert de la biblioteca municipal i començarà a dos quarts de vuit del vespre. Comptarà amb la participació de Josep Maria Carrillo, alcalde del municipi pel PSUC entre els anys 1979 i 1983; Secundí Soldevila, alcalde navarclí (CiU) entre els anys 1983 i 1995, i Llorenç Ferrer, batlle del poble per Sumem per Navarcles des del 2011 fins a dia d'avui.

Les propostes seguiran l'endemà, divendres 25, amb la projecció de 14 d'abril: Macià contra Companys, una pel·lícula dirigida per Manuel Huerga i estrenada l'any 2011, que està basada en la proclamació de la República Catalana que va tenir lloc el 14 d'abril de l'any 1931. La projecció tindrà lloc al Coro i començarà a les nou del vespre.

Dissabte, 26 de maig, l'escenari de la jornada es traslladarà a la plaça de l'Ajuntament. A les cinc de la tarda es donarà el tret de sortida a la xerrada La llibertat com a bandera: de l'antifranquisme al republicanisme, que anirà a càrrec de l'advocada i periodista madrilenya Bea Talegón.

Les propostes finalitzaran el diumenge, 27 de maig, amb una visita guiada pels escenaris navarclins marcats per la lluita antifranquista. Començarà a dos quarts de dotze del migdia des de la plaça de l'Ajuntament i estarà dirigida per l'historiador local i regidor de la CUP al municipi, Aleix Solé.