La Plana de l'Om exhibeix el pols cultural del Centre Històric durant l'ExpoBages

La proposta El Batec del Centre Històric va reunir centenars de manresans durant el cap de setmana
La proposta El Batec del Centre Històric va reunir centenars de manresans durant el cap de setmana | Jet Serra
Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:29h
Durant aquest cap de setmana, la Plana de l'Om va acollir El Batec del Centre Històric, la proposta del Comissionat pel Centre Històric per fer de paraigües a les iniciatives culturals d'aquesta zona de la ciutat amb motiu de l'ExpoBages.

Sis artistes, escollits per sis programacions culturals del Barri Antic - Barlins Teatreria, Manrusionica, la Jam del Nais, Mercat de Música Morta de Manresa, Festival de Jazz del Vermell i Tarima- van representar el múscul creatiu del centre. L'espai de mostra va servir, també, per donar cabuda a altres projectes, com l'enquesta sobre percepció del Centre Històric.

El tret de sortida d'El Batec del Centre Històric el va donar la santpedorenca Anaïs Vila, en un concert-vermut promogut per l'Englantina. A la tarda, l'afectació de la pluja va obligar a cancel·lar els actes previstos, en els que s'havien de mostrar el projecte de la Barlins Teatreria (representat per la poetessa Sònia Moya); Manrusionica (representat per Bofirax), i la Jam del Nais.

Diumenge el temps va respectar un matí molt concorregut i ostentant potència amb una nova proposta de l'Englantina de la mà del rock dels manresans El Amante Virgen. A la tarda, Arya Cano va encetar l'exhibició de projectes amb el seu tribut a The Cranberries, representant el Mercat de Música Morta de Manresa. Amb un ambient in crescendo, el duet Atvara, amb la veu de Marta Molina i el piano de Jofre Fité, va fer les delícies dels amants del pop i del jazz en representació del Festival de Jazz del Vermell. Va ser, però, durant l'actuació de Sèlia, el trio manresà proposat pel circuit de talent emergent Tarima, en què la Plana va enganxar més concurrents i passejants.

L'estand d'El Batec del Centre Històric va servir, també, per fer promoció d'iniciatives socioculturals com el Pintxo Pote de L'Antic -que canvia de dijous a dimecres la seva celebració de maig a setembre-, o l'activitat febril de Comerciants i Amics de la Plaça Gispert en la seva Primavera a la Gispert. En aquella mateixa ubicació també es podia respondre l'enquesta de percepció del Centre Històric, que ja ha recollit més de 1000 respostes i que es pot contestar fins el diumenge 27 de maig a través d'aquest enllaç.