L'ICL Manresa sua molt per posar el 2-0 a l'eliminatòria (82-80)

Els bagencs aixequen un partit complicat i es mostren encertats al tram final del segon partit contra el Palència

L'ICL Manresa domina 2-0 la semifinal contra el Palència
L'ICL Manresa domina 2-0 la semifinal contra el Palència | J. Alberch
20 de maig del 2018
Actualitzat el 21 de maig a les 15:37h
L'emoció continua als play-off de la lliga LEB Or. L'ICL Manresa ha sumat el segon punt en un altre partit d'infart. El Palència ho ha tingut molt bé quan manava de tretze punts (27-40). Seguint la dinàmica d'aquestes eliminatòries qui anava el darrera no es desmuntava. Una espectacular remuntada a l'últim període ha permès un triomf que ho posa molt bé als del Nou Congost. Com divendres, els visitants han tingut el tir de la victòria. El llançament no ha entrat i la victòria s'ha quedat a casa. Martín ha estat novament vital. Però en un partit com els d'avui s'ha d'aplaudir tota la plantilla.

Noah Allen ha estat la novetat respecte el passat divendres. Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Jordi Trias i Nacho Martin han repetit. Per part del Palència han sortit Bryce Pressley, Jordi Grimau, Deividas Busma, Sergi Pino i Urko Otegui. Els manresans han començat dominant com el primer partit. Els primers tirs de l'ICL Manresa trobaven cistella amb claredat mentre que els palentins no estaven encertats.El rebot tornava a ser local. Martín seguia amb el seu dolç moment (8-2, minut 2). Els castellans no s'han arronsat i han fet la primera reacció de la tarda. Poc a poc s'acostaven mentre Costa era substituït i demanava un embenatge per al seu peu dret. Un parcial de 6-0 donava una màxima renda a l'ICL Manresa. Els temps mort demanat per Alejandro Martínez ha canviat la situació. Un 0-8 ho deixava igualat en acabar els primers deu minuts (18-18). La dinàmica seguia en mans d'un Palència que ha acumulat un parcial de 0-13. Trias el trencava sumant dos tirs lliures importants en aquell moment. Però que no han comportat cap reacció. Ocampo ho ha intentat reunint els seus jugadors durant un minut. El gallec no ha trobat la solució. Costa tornava a la pista per pocs segons. El base abandonava la pista poc després i es dirigia als vestidors. A l'ICL Manresa li costava molt defensar i atacar. I quan el Palència errava en atac els bagencs no ho aprofitaven per reduir distàncies (25-36, minut 18). El segon temps mort d'Ocampo tampoc ha estat resolutiu. Els locals trencaven la barrera dels deu punts gràcies a Allen. Després d'una bona defensa, Pino sumava un triplàs molt desmoralitzador. Allen aprofitava el darrer atac per deixar-ho en ‘només' deu punts al descans (31-41).

L'ICL Manresa seguia sense trenar jugades en atac. Les individualitats s'imposaven al col·lectiu. El Palència ho feia més fàcil. La millor notícia per als locals és que el desavantatge no creixia. Un parcial de 8-0 feia bullir el Nou Congost. De nou, Pino era l'encarregat de fer baixar la temperatura (53-62, minut 26). El partit s'ha convertit en una batalla entre els triples de l'equip manresà i l'aportació de Pino. I si no era el català eren Otegui i Grimau els que castigaven. Un aley-hoop de Sakho i un 2+1 de Martín deixaven un esperançador 56-61 a manca de deu minuts. El darrer període començava amb el retorn de Costa a la pista. Un triple de Grimau ho complicava molt. El quadre bagenc no es feia enrere. Punt a punt. Jugava a jugada. L'ICL Manresa anava descomptant a l'electrònic. Allen empatava a 66 quan encara faltava 6:37 per acabar. El mateix nord-americà sumava tres punts després d'un temps mort de Martínez. Els locals es posaven al davant molt minuts després. L'avantatge ha estat curta. El partit ha entrat en aquella fase de domini per un punt per un equip i per l'altre. Els dos equips estaven ja en bonus. Els tirs lliures podien ser importants. I avui els manresans estaven encertats. La llacuna estava en el rebot en defensa. Una innocent falta de Grimau ha comportat les protestes de l'entrenador visitant. Costa ha transformat els tres tirs lliures que ha intentat (76-72, minut 38). Tampoc ha estat la solució al drama. El Palència s'ha posat a només un punt. Martín ha rebut personal. Martínez ha rebut una segona tècnica i ha estat desqualificat. El vallisoletà n'ha transformat dos dels tres que ha llançat. També ha errat el posterior llançament de dos. Però un rebot de Trias en atac ha estat or. Qui ha rebut la falta ha estat Muñoz i el d'Ávila ha sumat un punts més (79-75). Quedaven 21 segons. Cvetinovic ha anotat en una ràpida jugada. Muñoz, ara sí, sumava els dos tirs lliures. Pino feia un altre triple espectacular. Mancaven sis segons i Lundberg anava al punts de personal. El danès n'ha espifiat un. Grimau ha tingut el triple del triomf del Palència. La pilota ha trobat el cèrcol i la victòria s'ha tornat a quedar a casa (82-80).