Els treballadors de l'antiga Unitat Coronària homenatgen el doctor Corrons

El doctor Corrons amb les set treballadores de la unitat coronària jubilades
El doctor Corrons amb les set treballadores de la unitat coronària jubilades | Arxiu particular
Redacció
20 de maig del 2018
Actualitzat a les 20:15h
El dinar de celebració de les jubilacions d'antics treballadors de la Unitat Coronària que va tenir lloc el passat dissabte va servir per homenatjar el doctor Josep Corrons. Actualment amb 91 anys, el cardiòleg Josep Corrons va ser cofundador de la unitat que es va inaugurar el desembre l'any 1974, i que va allargar la seva existència al carrer dels Caputxins fins al 1992, moment en que es van fusionar els serveis sanitaris de la ciutat en l'actual Althaia.

Durant el dinar, que va comptar amb 46 comensals i que es va celebrar a La Cuina, es va celebrar la jubilació de set treballadores que venien de la Unitat Coronària. L'àpat va acabar amb un gran pastís presidit pel logotip de l'antic equipament, i el lliurament d'un llibre sobre l'experiència i història de la Unitat Coronària.

La Unitat Coronària

El febrer de 1972, la Junta de Govern de Caixa Manresa va aprovar dins del seu programa d'obra social crear un “Centre de Reanimació Cardíaca” destinat al tractament dels infarts de miocardi i altres patologies derivades del cor.

El Dr. Corrons, conjuntament amb el Dr. Josep Badal Puig, que aleshores era membre del consell de Caixa Manresa, va aconseguir el finançament per tirar endavant aquesta obra.

Les obres van començar el mateix any en un solar situar al costat de la Clínica Sant Josep del carrer de Caputxins de la ciutat de Manresa. Diferents problemes van retardar les obres –que foren executades per l'empresa manresana Cots i Claret- i el centre no va ser operatiu fins a finals de 1974. moment en què es va fer la inauguració oficial. El cost total de l'equipament va pujar a 51,4 milions de pessetes.