El Cantània «Particules» batrà rècord al Kursaal amb la participació de 1.837 alumnes

Enguany hi haurà, com l'any passat, set sessions de la cantata, des de dilluns fins a divendres

La Cantània torna la setmana entrant al Kursaal
La Cantània torna la setmana entrant al Kursaal | MEES
Redacció
20 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:33h
Més de 1.800 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de 51 escoles de la comarca del Bages (15 de Manresa, 36 de la resta del Bages) 4 del Moianès, 1 de l'Anoia, 4 del Berguedà i 1 del Vallès Occidental participaran aquesta propera setmana, de dilluns a divendres, en els 7 concerts de "Partícules", la cantata amb música de Lluís Vidal i text de Sergi Belbel, que forma part del projecte Cantània d'enguany i que ja fa 29 anys que promou L'Auditori de Barcelona. Les sessions seran de dilluns a dimecres, a les 20h, i dijous i divendres, a les 17.30h i a les 21h.

Aquesta és la dotzena edició de Cantània a Manresa, un projecte que ha anat creixent cada curs. Si l'any passat es va batre el rècord de participació, amb 1.768 nens i nenes, enguany, amb una cantata que parla de ciènia, el tornem a superar amb un total de 1.837 nens i nenes, 51 escoles (l'any anterior en va ser 50). 

Cantània és una activitat adreçada a l'alumnat de segon i tercer cicle de Primària. Per a poder-hi participar, el seu professorat de música assisteix a dues jornades de treball a partir de les quals va preparant el repertori amb els nens que faran els concerts. Cada escola té el disc per poder treballar sobre les parts instrumentals des de 6 mesos abans dels concerts. Cada any s'estrena una cantata per a instrumentistes i gran cor.

El projecte Cantània

Cantània és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Aquesta cantata serà cantada per uns 50.000 nens de 3r, 4t, 5è i 6è d'Educació Primària durant els mesos de maig i juny de 2018 a L'Auditori de Barcelona, Teatre Àngel Guimerà d'El Vendrell, Poliesportiu de Figueres,Teatre Auditori de Granollers, Teatre Monumentalde Mataró, Poliesportiu d'Olot, Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, Teatre l'Atlàntida de Vic, Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, Forum Evolución de Burgos, Teatro Jaime Salom de Parla, Auditorio de Zaragoza, Auditori Cartuja Cité de Sevilla, Auditorio Príncipe Felipe de Torremolinos, Gran Teatro Falla de Cádiz, Auditorio Miguel Delibes de Valladolid, i Centro Cultural Villa Flor de Guimarães.