Diego Ocampo durant el partit | J. Alberch
Xavier Sucarrats / Joel Peña
19 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:35h
El tècnic de l'ICL Manresa, Diego Ocampo, ha lloat l'actitud dels seus jugadors un dia més. El gallec ja ha mostrat infinitat de vegades una plantilla que es deixa entrenar i té ganes d'aprendre. Després de la mínima victòria contra el Manresa ha estat preguntat sobre si l'inici de partit han estat els millors moments des de la seva arribada al Nou Congost, Ocampo hi ha afegit també el parcial de 0-16 a Riazor. Però ha entregat el mèrit als jugadors. L'inici de partit ha estat dels que agraden a qualsevol entrenador amb un equip que era capaç de córrer i fer circular bé la pilota. Quan això no ha estat així i l'ICL Manresa ha perdut solidesa el Palència ha reaccionat. Al final, ha sortit cara per als bagencs. L'entrenador dels bagencs reconeixia haver tingut bona sort però que aquesta bona sort "la treballem".

Nacho Martín ha estat un home important. Però no només al darrer minut sinó tot el darrer període. Ocampo qualifica el seu pivot com un jugador "valent que ha vingut a Manresa a sumar".La decisió de cometre falta a manca de dotze segons i empat a 84 punts ha estat per tenir el darrer atac i no a anar a una pròrroga amb escenari incert.

El tècnic no ha volgut entrar en detalls sobre la darrera falta comesa sobre Martín perquè encara no havia tingut l'ocasió de veure-la. Però no ha volgut limitar l'arbitratge en la última jugada ja que "un partit és una successió de jugades". A tall d'exemple ha recordat un camp enrere comès pel rival.

Alejandro Martínez creu que hagués pogut vèncer qualsevol

Alejandro Martínez ha vist un partit molt igualat entre dos conjunts que haguessin pogut vèncer. L'entrenador del Palència ha emfatitzat en el fet que quan el seu equip anava per darrera ha sabut reaccionar trobant punts vulnerables de l'ICL Manresa. I que quan eren els locals qui perdien han sabut fer el mateix.

Sobre la última jugada, la resposta de Martínez ha estat preguntar al periodista que havia fet la pregunta quina era la seva opinió. L'informador ha vist falta en atac de Martín.

Els jugadors de l'ICL Manresa apunten que han de seguir millorant

Després de la primera victòria de L'ICL Manresa a les semifinals dels playoff contra el Palència, Jordan Sakho i Nacho Martín han explicat les claus de la victòria i com han d'afronatar el segon partit de la sèrie. El pivot congolès ha reconegut que ha sigut molt ajustat però assumeix que tots els partits seran iguals i cal seguir lluitant. "Així són els play-off. Hem de jugar dur per poder aconseguir l'ascens a ACB", ha comentat Sakho. El pivot s'ha mostrat satisfet per l'augment de minuts per partit que li està donant Ocampo i promet ajudar l'equip en tot allò que pugui.

Per la seva banda, Nacho Martín ha sigut protagonista del partit per l'excel·lent últim quart que ha jugat i per ser l'autor dels últims dos punts del Manresa, que han capgirat el marcador al definitiu (86-85) quan quedava un segon per acabar. D'aquests tirs lliures, el pivot ha explicat que per llançar-los "no has de pensar gaire per evitar posar-se nerviós". Del partit ha fet una mica d'autocrítica i ha reconegut que l'equip ha de tancar millor els rebots defensius de cara a diumenge. Finalment, Martín ha lloat la tasca de l'equip de fisioterapeutes per la bona gestió que estan fent de l'alta càrrega física que està vivint l'equip.

Per part del Palència, Enric Garrido ha definit el partit com a cara o creu i s'ha mostrat confiat de cara a diumenge. El base ha explicat que pel pròxim partit l'equip de Castella i Lleó ha de millorar en defensa per evitar que l'ICL Manresa tiri amb facilitat i seguir lluitant pels rebots ofensius com ho han fet avui.