Final dolç per a l'ICL Manresa contra el Chocolates Trapa (86-85)

El primer partit de les semifinals porta la mateixa emoció que els quarts de final

L'ICL Manresa s'emporta la primera victòria de semifinals
L'ICL Manresa s'emporta la primera victòria de semifinals | J. Alberch
19 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:36h
L'ICL Manresa ha patit fins al límit contra un Chocolates Trapa Palència que ha vebut caríssima la seva pell. Amb totes les diferències tècniques i tàctiques que tothom hi vulgui trobar la sèrie ha començat d'una forma semblant als quarts de final. El partit semblava ben encarat per als locals a manca de cinc minuts (74-67). Els visitants s'han aixecat i ho tenien tot de cara a poc més d'un minut. Nacho Martín ha estat l'heroi local. Dos triples i una falta persona molt discutida que ha rebut, per ser suaus, han deixat el triomf al Nou Congost.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Jordi Trias i Nacho Martín han repetit com a titulars a l'ICL Manresa. El Palència ha començat amb Enric Garrido, Sergi Pino, Jordi Grimau, Dartaye Ruffin i Nikola Cvetinovic. Els manresans han tingut la posada escena desitjada. Encert en atac i una bona defensa que els permetia sortir a la contra. Quan els palentins podien tirar no tenien encert i el domini en el rebot era clarament dels bagencs. Abans dels quatre primers minuts de joc tots els titulars de l'ICL Manresa havien sumat com a mínim dos punts (16-5, minut 4). Després del primer temps mort sol·licitat per Alejandro Martínez l'ICL Manresa no ha pogut seguir el ritme vertiginós que duia. El Palència ha aconseguit acostar-se fins als cinc punts. Els d'Ocampo, jugant amb la segona unitat, no han perdut els nervis i podrien haver igualat la seva màxima renda. Jugant amb cinc petits Lundberg a travessat tota la pista i ha anotat amb una safata. Els col·legiats han anul·lat la cistella per una discutida falta en atac del danès (26-18, minut 10). Al segon quart, als manresans els ha costat més. El joc era menys fluid. Poc a poc, els castellans s'anaven acostant al marcador. Grimau despertava amb quatre punts seguits. Un cop de dits de Ruffin obligava Ocampo a demanar temps mort (31-28, minut 15). Els dos equips s'han carregat molt de personals. Les visites al tir lliure han estat freqüents. Als dos cantons. Un 2+1 de Presley igualava ja dins el darrer minut. Muñoz ha llançat un triple llunyà que hagués pogut treure l'empat. Però no ha entrat (42-42, descans).

Trias ha començat la segona part encertadíssim. El gironí ha anotat quatre tirs gairebé seguits allunyat del cèrcol. El Palència no li perdia la cara al partit i era capaç de replicar amb continuïtat. Tan poc l'han perdut que Cvetinovic ha avançat els seus per primer cop ben entrat el tercer quart. Presley ampliava l'avantatge visitant i Ocampo decidia parar el partit (56-59, minut 27). El parcial ha arribat fins al 0-8. Sakho el trencava després d'un poderós rebot. L'africà ha estat clau per salvar un moment delicat. Lundberg ho deixava empatat a manca dels darrers deu minuts (62-62). L'últim quart ha començat amb un poderós tap de Martín. El vallisoletà no ha pogut arrodonir la seva defensa amb un triple al següent atac. Els dos equips ha començat a alternar-se al marcador. Muñoz, de tres, i Martín, amb cinc punts, obrien un forat interessant però no definitiu per a l'ICL Manresa (74-67, minut 35). Pino tornava a la vida els seus amb un afortunat triple. Ha estat l'inici de la reacció del Palència. El mateix Pino empatava poc després (76-76, minut 38). Presley sumava un 3+1 que emmudia per uns moments el Nou Congost. Martín ho arreglava amb un nou triple. Otegui, Trias, Presley. Tots sumaven per a la seva causa. Martín tornava a sumar de tres per empatar a manca de setze segons (84-84). Presley sumava només un tir lliure. Un mal atac acabava amb personal sobre Martín. El castellà no fallava. Quedava 1,2 segons. Al Palència li quedava la darrera en pista contrària. Han estat uns instants llarguíssim. El triple de Presley ha trobat el ferro i l'ICL Manresa s'ha apuntat el primer partit (86-85).

Sense temps per a massa més per a descansar i entrenat una mica tots dos equips repetiran al Nou Congost diumenge a les set de la tarda. El cap de setmana promet emocions fortes. A l'altra eliminatòria, el Melilla ha vençut per la mínima al CB Prat (63-64) i es posa 0-1.