L'ExpoBages amb més expositors de la història espera milers de visitants

L'automoció tornarà a ser el gran al·licient d'una multisectorial que presenta nous escenaris, una mostra d'ofici i atraccions infantils

Visitants a l'ExpoBages, al tram del Passeig de Pere III, aquest divendres a la tarda
Visitants a l'ExpoBages, al tram del Passeig de Pere III, aquest divendres a la tarda | Gemma Aleman
Gema Aleman
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 21:08h
La Fira ExpoBages de Manresa ha donat aquest divendres el tret de sortida amb més de 150 expositors, la xifra més elevada de la seva història. La multisectorial confia atraure milers de persones al centre de la capital del Bages fins diumenge. El president de la fira, Llorenç Juanola, reconeix que malgrat que l'automoció torna a ser el "pulmó" amb la presència de tots els concessionaris, les novetats d'aquesta edició són un al·licient més per visitar-la. En destaca la mostra d'oficis, les parades de brocanters i la presència d'activitats infantils i atraccions "a petita escala". I és que el gruix d'aquestes es troba, per segon any consecutiu, als afores de la ciutat, al polígon dels Trullols.

El certamen, que viurà el punt àlgid dissabte i diumenge, ha apujat les primeres persianes aquest divendres a la tarda. No hi eren, però, encara tots els expositors. Els de l'automoció, instal·lats a la Muralla del Carme i al carrer de Guimerà, no hi seran fins el cap de setmana. "Hi seran totes les novetats del mercat", avança Juanola, tot assegurant que "no falta ni un concessionari". 

El pes dels vehicles ha guanyat tant terreny en la multisectorial que les marques reivindiquen més espai per poder exposar més cotxes, una demanda que l'organització confia a poder resoldre "aviat". Malgrat reconèixer no dependre d'ells, sinó de l'Ajuntament, Juanola avança que "pressionaran" per assolir-ho en la propera edició.

Activitats per a la canalla

Un altre dels canvis és l'increment d'espais en sumar-s’hi el carrer Josep Maria Planes, on hi ha jocs infantils i inflables. Per segon any consecutiu i malgrat les demandes de la Cambra de Comerç, les atraccions infantils seran als afores, al polígon dels Trullols. Tot i voler evitar la polèmica, Juanola reconeix que de la mateixa manera que l'ExpoBages va abandonar el Palau Firal, ara fa sis anys per establir-se al centre, seria més lògic fer plegats "ciutat". "D'una manera o una altra ens agradaria que tornessin a haver-hi atraccions", assegura, tot justificant el perquè aquest 2018 s'ha optat per "aquest muntatge a petita escala". 

La Font de les Oques, on s'ubicaran una mostra d'oficis i les parades de brocanters, també novetats d'aquest 2018, serà l'altre nou escenari.

Súria municipi convidat

Enguany es dona continuïtat a la iniciativa engegada l'any passat i l'ExpoBages torna a tenir un municipi convidat. Súria compta amb un estand al mig del Passeig Pere III on ofereix informació de la població i de les seves festes i tradicions.

Del Passeig a la plaça Major

L'ExpoBages s'estén des del passeig de Pere III fins a plaça Major. A banda de l'automoció si sumen propostes comercials de sectors com l'artesania, el turisme, la gastronomia i serveis en general, a més d'un ampli ventall d'activitats paral·leles.

Simultàniament el comerç s'afegeix a la fira obrint el diumenge. "Tenim un comerç de molta categoria i plegats hem d'aconseguir que la gent surti de casa i vingui", diu Juanola, que confia en el fet que el temps "aguanti el màxim". De moment, en les primeres hores, la pluja va anar donant treves al certamen.